Jussi Jaatinen (muusikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jussi Jaatinen

Jussi Jaatinen (s. 1967) on suomalainen muusikko ja tutkija (filosofian tohtori).

Hän on toiminut 1989-1992 Tapiola Sinfoniettassa oboen varaäänenjohtajana ja vuodesta 1992 Helsingin kaupunginorkesterissa oboen soittajana sekä oboen vuorottelevana äänenjohtajana. [1] Vuodesta 1989 hän on ollut Avanti! -kamariorkesterin oboen äänenjohtaja[2].

Hän kirjoitti ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta 1986. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008. Pääasiallisina oboeopettajina ovat olleet Aale Lindgrén ja Jorma Valjakka. Liiketalouden perustutkinnon hän suoritti vuonna 2010. Marraskuussa 2023 hän väitteli filosofian tohtoriksi Helsingin Yliopiston humanistisessa tiedekunnassa. Väitöskirja on nimeltään "Stretched tuning: Psychoacoustic, musical, and neurophysiological analyses of the octave enlargement phenomenon."[3]

Jaatinen on esiintynyt orkesteri- ja kamarimuusikkona yli kolmessakymmenessä maassa.

1980-luvulla hän teki Ylelle radio-ohjelmaa "Jussi Klassinen ystävineen" usean vuoden ajan yhdessä nuotinkirjoittaja-fagotisti Kari Vehmasen ja fagotisti Erkki Suomalaisen kanssa. Ohjelma oli ensimmäisiä nuorten tekemiä nuorille tarkoitettuja klassisen musiikin puheohjelmia ja studiovieraina oli mm. Kari Suomalainen ja Jorma Panula.

Jaatinen on myös toiminut freelance musiikkituottajana, äänittäjänä ja editoijana vuodesta 1991.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]