Julie Bergan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Julie Bergan
Julie Bergan, Lillehammer, 13. helmikuuta 2016.
Julie Bergan, Lillehammer, 13. helmikuuta 2016.
Henkilötiedot
Syntynyt12. huhtikuuta 1994 (ikä 30)
Ammatti laulaja
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2012–
Tyylilajit popmusiikki, rhythm and blues, elektroninen musiikki, rap, tanssipop ja tanssimusiikkiView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Warner Music NorwayView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut
Bergan vuonna 2016

Julie Bergan (s. 12. huhtikuuta 1994) on norjalainen laulaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 hän nousi Norjan listalle kappaleella Supernova. Kappaleen Give a Little Something Back, jonka hän kirjoitti Ben Adamsin ja Sara Skjoldnesin kanssa, hän oli nuorin osallistuja Melodi Grand Prix 2013:ssa, joka oli vuoden 2013 Eurovision laulukilpailun kansallinen ennakkopäätös, mutta ei päässyt semifinaaliin Steinkjerissä. saavuttaa. Syyskuussa 2013 hän allekirjoitti sopimuksen Warner Music Norwayn kanssa. Vuoden 2014 alussa hän julkaisi ensimmäisen singlensä Younger.

Vuonna 2016 julkaistun singlensä Arigato jälkeen hän nousi tunnetuksi kotimaansa ulkopuolella. Kappale nousi ykköseksi Norjan listalla ja viidenneksi Ruotsin listalla ja sai Spellemannprisen -ehdokkuuden Vuoden lauluksi. 12. toukokuuta 2018 K-391 ja Alan Walker julkaisivat kappaleensa Ignite, jossa Bergan ja Seungri osallistuivat äänensä. Myöhemmin hän julkaisi debyyttialbuminsa Different World kappaleella I Don't Wanna Go, jossa hän myös laulaa.

Vuonna 2018 hän julkaisi debyyttialbuminsa Turn On the Lights. Myöhemmin hän lähti It's Lit -kiertueelleen. 19.10.2018 julkaistiin single U got me ja 3.1.2019 STFU. 15. maaliskuuta 2019 I'll Be Fine Somehow esiintyi yhdessä Benjamin Ingrosson kanssa ja maaliskuussa hän jakoi Spellmanprisen-palkintojenjakotilaisuuden Norjassa. Toukokuussa Don't Give Up On Me Now julkaistiin yhdessä R3hab ja Outlaw kanssa ja kesällä 2019 hän lähti Hard Feelings -kiertueelle, joka vei hänet ympäri Eurooppaa.

3.1.2020 hän julkaisi singlen Kiss Somebody yhdessä SeeB kanssa ja heinäkuussa 2020 keskellä Corona-sulkua Bergan julkaisi uuden singlensä Commando. Otsikko on hänen lempinimensä, jonka hän sai paikallisilta lomallaan. Kappaleen musiikkivideo ommeltiin yhteen yksittäisistä fanitanssivideoista. Heinäkuussa tuli hänen toinen yhteistyö SeeB:n kanssa nimeltä Don't You Wanna Play, kolmas seurasi vuonna 2022 Always Will kanssa, kappaleen on kirjoittanut muun muassa Mimi Webb.

Vuonna 2020 hän julkaisi toisen albuminsa Hard Feelings, josta hän oli aiemmin julkaissut 2 EP:tä, Hard Feelings Ventricle 1 & 2. Albumi on saatavilla vain digitaalisena. Osa tästä oli single One Touch, jonka Bergan kirjoitti yhdessä Dagny kanssa.

Kesällä hän osallistui Norwegian Haik Show -tapahtumaan, jossa taiteilijat esitellään ja sitten konsertoi. Marraskuussa 2021 David Guetta julkaisi kappaleen Family, jonka tarkoituksena oli näyttää musiikkiteollisuuden koheesiota korona-kaudella. Lauluosan ottivat useat laulajat eri puolilta maailmaa ja Julie Bergan lauloi skandinaavisen version.

Vuoden 2022 alussa hän avasi ystäviensä kanssa Osloon Crewtrening-kuntosalin, jossa hän nyt harjoittelee itseään ja myös antaa kursseja. Spellmannprisenissa 2022 hän julkisti suhteensa Yunus Daariin. Kaksikko on tuntenut toisensa pitkään.

Syksyllä Alan Walker halusi julkaista kappaleen "Ritual" Julie Berganin kanssa, jonka hän myös kirjoitti, mutta siitä syntyi kiista. Walker ei halunnut jakaa kappaleen oikeuksia hänen kanssaan, joten kappale julkaistiin eri sanoilla ja laulajalla. Näet hänet edelleen musiikkivideolla.

17. maaliskuuta 2023 hänen ensimmäinen uusi singlensä, Diamonds, julkaistiin lähes 2 vuoden jälkeen hänen omalla levy-yhtiöllään. Bergan oli perustanut oman levy-yhtiön Karate Records ja eronnut Warnermusicista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]