Jukka Nieminen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jukka E. Nieminen (s. 1967) on tamperelainen tietotietokirjailija ja muinaishistorian harrastaja. Sen lisäksi Nieminen on kirjoittanut rajatieto- sekä kauhukirjallisuutta, kuin myös aihetta sivuavia lehtiartikkeleita. Nieminen oli myös Hermeetikko-aikakauslehden päätoimittaja. Niemisen teos Muinaissuomalaisten kuningaskunta valittiin Ultra-lehden yleisöäänestyksellä vuoden 2011 rajatietokirjaksi[1]. Tieteen puolella teosta on luonnehdittu epäuskottavaksi näennäistieteeksi.[2]

  • Nieminen on esittänyt teoksessaan Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta, että Satakunnan alueella kirkot ovat tietoisesti rakennettu 33,3 km etäisyydelle toinen toisistaan.
  • Kirjassaan megaliittikivien arvoitus Nieminen on esittänyt, että toistensa päälle nostetut kivet ovat ihmisten nostamia eivätkä luonnonilmiöitä, kuten tähän asti on epäilty. Rannansiirtymän perusteella ne ovat tehty n. 800 vuotta ennen kuin asutusta maassamme on tiedetty olleen. Nieminen väittää että kyse on kokonaan tuntemattomasta alkusuomalaisten kulttuurista. Tiedemaailma ei ole kommentoinut Niemisen väittämää.

2013 Nieminen ohjasi ja näytteli pääosan kartanokummitus -aiheisessa lyhytelokuvassa Vaivaistalo. Hän on myös näytellyt ja ohjannut lyhytelokuvan Niina -palkkionmetsästäjä (2016). Lisäksi Nieminen on ohjannut ja käsikirjoittanut tieteiskauhuelokuvan Prioni (2017).

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuoden Rajatietokirja on valittu Ultra. Viitattu 2.4.2012.
  2. Janne Ikäheimo & Wesa Perttola: Näennäisarkeologisia linjanvetoja Suomen muinaisuuteen. Muinaistutkija 4/2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.