Ju-On: The Grudge

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ju-On: The Grudge
呪怨じゅおん
Ohjaaja Takashi Shimizu
Käsikirjoittaja Takashi Shimizu
Tuottaja

Takashige Ichise Kunio Kawakami Yoshinori Kumazawa

Hiroki Numata
Säveltäjä Shiro Sato
Leikkaaja Nobuyuki Takahashi
Pääosat

Megumi Okina Misaki Ito Misa Uehara Takashi Matsuyama Yuya Ozeki

Takako Fuji
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö

Nikkatsu

Xanadeux Company
Kesto 92 minuuttia
Alkuperäiskieli Japani
Budjetti $3.5 miljoonaa
Aiheesta muualla
IMDb

Ju-On: The Grudge on Takashi Shimizun ohjaama kauhuelokuva, joka ilmestyi vuonna 2003. Siitä on myös tehty yhdysvaltalainen uudelleenfilmatisointi Kauna, jonka ohjaamisesta vastasi myös Shimizu. Kauna on saanut jatko-osat Kauna 2 ja Grudge 3.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva on jaettu kuuteen osaan, jotka liittyvät toisiinsa tavalla tai toisella.

Rika (理佳)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rika on 23 vuotias vapaaehtoistyöntekijä. Rika määrätään yllättäen hoitamaan Tokunaga Sachieta, joka on vanha katatoninen nainen. Rika päätyy hylätyltä vaikuttavaan sotkuiseen taloon, josta hän löytää Sachien sotkuisissa vaatteissa. Rika pesee Sachien. Siivotessaan taloa hän löytää perhepotretin, josta vaimon kasvot on leikattu pois. Rika kuulee ääniä ja lähtee tutkimaan asiaa. Hän löytää pienen pojan ja mustan kissan yläkerran makuuhuoneen kaapista, joka oli teipattu kiinni. Rika tunnistaa pojan samaksi kuin poika perhepotretissa. Hän menee alas ja soittaa puhelimella vapaaehtoistyökeskukseen ilmoittaakseen asiasta, kun hän katsoo ylöspäin hän näkee pojan katsovan häntä yläkerrassa lattiantasalla olevasta "ikkunasta". Rika kysyy pojan nimeä ja poika sanoo nimekseen: Toshio. Rika kuulee ääniä Sachien huoneesta ja menee auttamaan häntä. Rika panee Sachien makaamaan, mutta Sachie avaa silmänsä kuin näkisi jotain katossa. Tumma hahmo, joka pitää korisevaa ääntä, laskeutuu alas ja katsoo Rikaa. Rika pon kauhuissaan ja pyörtyy, Toshion nähdään seisovan tämän vieressä.

Katsuya (勝也)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazumi, Sachien miniä, muistuttaa miestään Katsuyaa siitä, että hänen siskonsa Hitomi on tulossa päivälliselle. Hän nukahtaa ja herättyään hän näkee ovessa käden jäljet ja mustan kissan portaikossa. Kun hän lähestyy kissaa kaksi kalpeaa kättä nostavat sen ja Kazumi säikähtää. Hän menee yläkerran makuuhuoneeseen. Hän kiljuu ja kissa naukuu. Katsuya saapuu kotiin, joka on sotkuinen. Hän löytää vaimonsa makaamasta sängystä kykenemättömänä puhumaan. Katsuya soittaa ambulanssia, kun hän näkee Toshion.

Hitomi (仁美)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toyama (遠山)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Izumi (いづみ)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kayako (伽椰子)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.