José Romero y Fernández de Landa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
José Romero y Fernández de Landa
Henkilötiedot
Syntynyt27. toukokuuta 1735
Huelva
Kuollut5. elokuuta 1807 (72 vuotta)
Madrid
Ammatti laivasuunnittelija
Sotilashenkilö
Sotilasarvo Amiraali

José Romero y Fernández de Landa (27. toukokuuta 1735 Huelva5. elokuuta 1807 Madrid) oli Espanjan meri- ja maavoimien upseeri sekä Espanjan laivaston ensimmäinen virallistettu laivasuunnittelija. Hän suunnitteli lukuisia kaksi- ja kolmekantisia linjalaivoja 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa. Hän on lisäksi laatinut teoksen Reglamento de maderas necesarias para la fábrica de los baxeles del Rey.

Romero kirjautui 27. toukokuuta 1752 Villa de Arcosissa Regimiento de Dragones de Edimburgoon, jossa hän oli komppanianpäällikkönä. Hän siirtyi laivastoon vuonna 1754. Hänet ylennettiin aliluutnantiksi ja merijalkaväen II pataljoonan 5. komppanian päälliköksi Ferrolissa.

Romero aloitti 1. marraskuuta 1765 suunnittelija Francisco Gautierin alaisuudessa työt Guarnizon telakalla. Cuerpo de ingenieros de Marina perustettiin lokakuussa 1770. Hän oli harvoja Cuerpo de Oficiales de Guerrasta sinne siirtyneitä. Hänet ylennettiin capitán de fragataksi, insinöörikomentajaksi ja insinöörikenraaliksi, ja lopulta hän yleni laivaston insinöörikenraaliksi 28. tammikuuta 1786.


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:José Romero y Fernández de Landa