Josh Ryan Evans

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joshua Ryan ”Josh” Evans (10. tammikuuta 19825. elokuuta 2002) oli näyttelijä, joka tuli tunnetuksi Timmy Lenoxin esittäjänä saippuasarjassa Passions. Hänellä oli akondroplasia-kasvuhäiriö, jonka vuoksi hän näytti ja kuulosti iästään huolimatta pieneltä lapselta.

Evansin lyhytkasvuisuus aiheutti hänelle useita terveydellisiä ongelmia, ja hän joutui läpikäymään avosydänkirurgisen toimenpiteen kolmesti lyhyeksi jääneen elämänsä aikana. Hän kuoli 20-vuotiaana leikkauksen aikana sattuneisiin komplikaatioihin. Hänet on haudattu Forest Lawn Memorial Parkiin.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Josh Ryan Evans syntyi 10. tammikuuta 1982 Haywardissa, Kaliforniassa Cheryl ja Chuck Evansille. Hänellä diagnosoitiin hyvin nuoressa iässä akondroplasia, yleisin lyhytkasvuisuuden aiheuttaja. Akondroplasia estää luiden kasvun.

Evans näytteli ensimmäisen kerran Family Matters -televisiosarjassa, jonka kahdessa jaksossa hän esitti Stevil-nukkea 1996–1997. Seuraavan kerran hän pääsi kameroiden eteen Ally McBealissa, jossa hän esitti lapsinero Oren Koolieta jaksoissa ”The Playing Field” ja ”Story of Love” (1996). Hän oli sijaisnäyttelijänä vuoden 1999 elokuvassa Vaippahousut vauhdissa, jossa hänen päänsä korvattiin digitaalisesti. Vuonna 1999 hän näytteli myös Adamia Seitsemäs taivas -sarjan jaksossa ”Come Drive With Me” ja esitti sirkusesiintyjä General Tom Thumbia minisarjassa P. T. Barnum. 9. kesäkuuta 1999 hän aloitti tunnetuimmassa ja pitkäaikaisimmassa roolissaan elävänä Timmy-nukkena Passionsissa. Toinen merkittävä rooli oli nuorena Grinchinä Ron Howardin elokuvassa The Grinch (2000).

Evans näytteli Passionsissa aina vuoteen 2002. 5. elokuuta Evans kuoli leikkauksessa komplikaatioihin. Samana päivänä televisiosta tuli kuukautta aiemmin kuvattu jakso, jossa Timmy kuoli. Tämän vuoksi jakso oli omistettu hänelle. Televisiosta ei ikinä näytetty jaksoa, jossa Timmy pääsee taivaaseen, koska Timmy lupaa palata takaisin, kun Tabitha ei haluaisi Timmyn lähtevän. Evansin oli määrä jatkaa Timmyn enkelinä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]