Josh Ryan Evans

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Josh Ryan Evans (10. tammikuuta 19825. elokuuta 2002) oli näyttelijä joka tuli tunnetuksi "Timmy"-roolihahmon esittäjänä saippuaooppera Passionsissa. Hänellä oli akondroplasia-kasvuhäiriö, jonka vuoksi hän näytti ja kuulosti iästään huolimatta pieneltä lapselta.

Evansin lyhytkasvuisuus aiheutti hänelle useita terveydellisiä ongelmia ja hän joutui läpikäymään avosydänkirurgisen toimenpiteen kolmesti lyhyeksi jääneen elämänsä aikana. Hän menehtyi 20-vuotiaana leikkauksen aikana sattuneisiin komplikaatioihin. Hänet on haudattu Forest Lawn Memorial Parkiin.

Josh Ryan Evansin elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Josh Ryan Evans syntyi Kaliforniassa, Haywardin sairaalassa 10. tammikuuta vuonna 1982. Hänellä diagnisoitiin hyvin nuoressa iässä akondroplasia, yleisin lyhytkasvuisuuden aiheuttaja. Akondroplasia estää luiden kasvun. Evans näytteli ensimmäisen kerran Family Matters- sarjassa Stevil - nukkea vain 7 - vuotiaana (1989). Seuraavan kerran hän pääsi kameroiden eteen Ally McBealissa 14 - vuotiaana näytellen Oren Koolieta (1996) (The Playing Field ja Love Story). 15 - vuotiaana hän oli stunttina Baby Geniuses - elokuvassa, jossa hänen päänsä korvattiin digitaalisesti(1997). 16- vuotiaana hän näytteli Adamia sarjassa Seitsemäs Taivas (1998) (Come Drive With Me). 17 - vuotiaana hän pääsi Passionsiin näyttelemään Timmy - nukkea 9. kesäkuuta 1999. Samana vuonna hän oli Charles Stratton (Kenraali Tom Thumb(Kenraali Peukaloinen)) elokuvassa P.T Barnum. Vuonna 2000, 18- vuotiaana, hän pääsi nuoren Grinchin rooliin elokuvassa "Grinch". Hän on myös näytellyt Poltergeist: The Legacy - sarjassa yhden jakson ajan. Jakson nimi on "Sacrifice" Josh Ryan Evans näytteli Timmyä aina vuoteen 2002. Muutama kuukausi Timmyn kuoleman kuvauksien jälkeen Evans kuoli leikkauksessa komplikaatioihin 5. elokuuta. Samana päivänä televisiosta tuli jakso, jossa Timmy kuoli. Tämän vuoksi jakso oli omistettu hänelle. Televisiosta ei ikinä näytetty jaksoa, jossa Timmy pääsee taivaaseen, koska Timmy lupaa palata takaisin, kun Tabitha ei haluaisi Timmyn lähtevän. Evansin oli määrä jatkaa Timmyn enkelinä.

Evansin äiti sanoi myöhemmin haastattelussa "Hän ei ehkä elänyt pitkään, mutta hän otti elämän niin vauhdilla, että olisi ollut aivan sama, vaikka hän olisi elänyt 100 - vuotiaaksi." Evansin perheeseen kuuluivat äiti Cheryl Evans, isä Chuck Evans ja kaksi veljeä James ja Timothy Michael Evans. Timothy Michael Evans kuoli munuaisensiirosta aiheutuneeseen infektioon 9 - vuotiaana vuonna 1980, 2 vuotta ennen kuin Josh Ryan Evans syntyi.

Omia lainauksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Dream Big!"

"My size is asset to me. Peoples writes roles to me. People remember me."

"It's not the size of the dreamer, it's the size of the dream."

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Passions saippuaoopperassa Timmyn rooli vuosina 1999–2002
  • Nuoren Grinchin rooli vuonna 2000 valmistuneessa Jim Carreyn tähdittämässä elokuvassa Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas
  • Tom Thumbin rooli yhdysvaltalaisessa elokuvassa P.T. Barnum.
  • Hän vieraili myös sarjoissa kuten Ally McBeal sekä 7th Heaven
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.