Jorja Fox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jorja Fox
Jorja Fox CSI:n kuvauksissa maaliskuussa 2004.
Jorja Fox CSI:n kuvauksissa maaliskuussa 2004.
Henkilötiedot
Koko nimi Jorja-An Fox
Syntynyt 7. heinäkuuta 1968 (ikä 52)
New York, New York
Näyttelijä
Aktiivisena 1992-
Merkittävät roolit Dr. Maggie Doyle (Teho-osasto)
Agent Gina Toscano (West Wing)
Sara Sidle (CSI)
Palkinnot

Screen Actors Guild Award Ryhmän erinomainen esitys draamasarjassa (CSI 2005)

Aiheesta muualla
www.jorjafox.org
IMDb

Jorja Fox (syntymänimeltään Jorja-An Fox; s. 7. heinäkuuta 1968) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan CSI-televisiosarjan Sara Sidlenä. Fox on vieraillut useissa sarjoissa, muun muassa West Wingissä. Hän esiintyi myös Teho-osastossa vuosina 1996–1999 eli kausilla 3–5. Hänen läheinen ystävänsä on Emily Procter, joka näyttelee Calleigh Duquesnea CSI:n spin-off-sarjassa CSI Miami.

Ennen näyttelijäopintojaan Jorja Fox toimi mallina mm. muotinäytöksissä. Näyttelijän opintonsa hän aloitti Lee Strasberg instituutissa New Yorkissa jossa hänen tutorinaan toimi veteraaninäyttelijä William Hickey. Fox ehti ennen läpimurtoaan näytellä muutamissa elokuvissa ja TV-sarjoissa, mutta varsinainen läpimurto taphtui vuonna 1996 kun hänet valittiin tohtori Maggie Doylen rooliin TV-sarja Teho-osastossa. Hän esitti roolihahmoaan kaikkiaan 33 jaksossa. Tämän jälkeen vuonna 1999 hän esitti presidentin tyttären turvamies Gina Toscanon roolia TV-sarjassa West Wing. TV-sarjassa CSI Fox esitti rikospaikkatutkija Sara Sidlea ensin vakiokasvona vuosina 2000–2008. Vuosina 2009 ja 2010 hänen roolihahmonsa esiintyi sarjassa satunnaisena vierailevana tähtenä ja vuodesta 2011 lähtien hän on jälleen kuulunut sarjan vakiokasvoihin.

Näyttelijän töiden ohella hän on osaomistajana tuotantoyhtiössä Seafox Productions, joka on tuottanut mm. Dusty Springfieldistä kertovan musikaalin Stay Forever: The Life and Music of Dusty Springfield sekä muutamia dokumenttielokuvia. Fox tunnetaan myös ympäristön- ja eläinsuojelu aktiviina.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Burns, Roger: Jorja Fox bio IMDb.com. Viitattu 11.3.2018.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.