Jokiläänin kansalaisopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jokiläänin kansalaisopisto on Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kuntien omistama ja ylläpitämä kansalaisopisto läntisessä Kanta-Hämeessä.[1] Opisto aloitti toimintansa vuonna 1973.[2]

Jokiläänin kansalaisopisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka tehtävänä on kannustaa kuntalaisia elinikäiseen oppimiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Opisto järjestää kaikille avointa kansalaisopistoopetusta omistajakuntiensa alueella sekä verkossa. Vuonna 2020 opetustuntimäärä oli n. 4000 ja yksittäisiä opiskelijoita n. 1200. Kursseja järjestettiin n. 200. Opetettavista aineista kädentaitoja oli 40 %, musiikkia 25 %, taideaineita 16,5 %, liikuntaa ja tanssia 7,5 %, kieliä 5,5 % ja yhteiskunnallisia ja muita aineita 5,5 %. Opistolla työskentelee vakituisen rehtorin (50 %), kurssisihteerin sekä tekstiilityön opettajan lisäksi n. 50 tuntiopettajaa.

Kansalaisopiston toimisto sijaitsee Jokioisten Tietotalolla. Opiston omassa käytössä on kudontatiloja jokaisessa omistajakunnassa. Lisäksi opetusta järjestetään alueen kouluilla, Tietotalolla, Ypäjän Hevosopistolla sekä Ypäjänkylän seuraintalolla ja Humppilan työväentalolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]