John Mytton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John Mytton (30. syyskuuta 1796 - 29. maaliskuuta 1834) oli englantilainen Shropshiressä asunut kartanonomistaja. Hän tuli kuuluisaksi erityisen tuhlaavaisesta elämäntyylistään sekä eriskummallisista tempauksistaan.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mytton oli lapsena villi ja tottelematon. Hänen isänsä oli rikas, ja hän tottui saamaan kaiken haluamansa. Hänen vilkas mielikuvituksensa kannusti häntä mitä kummallisimpiin temppuihin ja kokeiluihin.

Myttonin elämäntavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

John Mytton oli hyvin sosiaalinen ihminen, ja hän piti mielellään kutsuja. Joskus hänellä oli tapana tulla karhun selässä saliin, jossa vieraat odottivat. Kerran karhu puraisi Myttonia jalkaan. Myttonilla oli myös tapana ajella vaunuilla täyttä vauhtia pellolla ja näin testata, kuinka kovaa ne kulkevat.

Myttonin elämän kaksi intohimoa olivat alkoholin juominen ja kettujahti. Myttonilla oli tapana juoda kahdeksan pulloa konjakkia ja portviiniä päivässä. Metsästäessään pakkasella hän oli joko vähissä vaatteissa tai kokonaan alasti. Lisäksi Mytton oli erittäin antelias mies. Hänellä oli tapana heitellä setelinippuja ystävilleen ja palvelijoilleen.

Perikato[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolettoman elämäntapansa takia Mytton oli 15 vuodessa tuhlannut koko omaisuutensa. Hän kuoli 37-vuotiaana Kings-Bench -oikeusistuimen tuomittua hänet velkavankeuteen vuonna 1834.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Reader´s Digest Association Limited (1978):Uskomatonta mutta totta. Otava. ISBN 951-9078-44-4
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.