John Garcia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John Garcia
John Garcia vuonna 2011.
John Garcia vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt4. syyskuuta 1970 (ikä 53)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1989
Tyylilajit stoner rock
Soittimet laulu
Yhtyeet Kyuss
Slo Burn
Unida
Hermano
John Garcia Unidan konsertissa vuonna 2000.

John Garcia (s. 4. syyskuuta 1970) on yhdysvaltalainen rock-laulaja, joka tunnetaan parhaiten Kyussin laulajana. Garcia on myös laulanut lukuisissa muissa yhtyeissä, kuten Slo Burn ja Unida, ja tällä hetkellä hän on laulajana Hermanossa.

Ollessaan high schoolissa Garcia perusti kitaristi Joshua Hommen kanssa Kyussin (alun perin nimellä Sons of Kyuss). Kyuss teki kaiken kaikkiaan viisi täysimittaista albumia, joilla kaikilla olivat mukana John Garcia ja Josh Homme. Lokakuussa 1995, vain kolme kuukautta ...And the Circus Leaves Town -albumin julkaisun jälkeen, Kyuss hajosi. Yhtyeen viimeiseksi julkaisuksi jäi 10 tuuman vinyyli, jolla ovat kappaleet ”Into the Void”, ”Fatso Forgotso” ja ”Fatso Forgotso (Flip The Phase)”. Kappaleet julkaistiin myöhemmin split-CD:llä yhdessä Queens of the Stone Agen kanssa. Homme liittyi Kyussin jälkeen tähän yhtyeeseen.

Elämä Kyussin jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1996 Garcia liittyi stoner rock -yhtye Slo Burniin, jonka EP:tä Amusing the Amazing varsinkin Kyuss-fanit arvostivat. Tämän takia yhtye esiintyi jopa vuoden 1997 Ozzfestissä, mutta EP jäi sen ainoaksi julkaisuksi.

Slo Burnin hajoamisen jälkeen Garcia perusti Unidan, jossa myös Kyussin basisti Scott Reeder vieraili erään esiintymisen aikana. Unida julkaisi yhden albumin ja yhden split-julkaisun Dozerin kanssa. Sitten yhtye sai levytyssopimuksen Rick Rubinin levy-yhtiölle, American Recordsille. Unida nauhoitti toisen albumin, mutta Island/Def Jam Records ei suostunut julkaisemaan sitä, koska ei pitänyt siitä. Huhujen mukaan albumi olisi saatavilla laittomasti internetistä.lähde? Yhtye teki albumista kopioita faneilleen kiertueellaan. CD:n nimi on El Coyote.

Vuonna 1998 Garcia liittyi Hermanoon, useiden stoner rock -muusikoiden sivuprojektiin.

Vuonna 2003 Garcia nauhoitti lauluosuudet kappaleeseen ”Born Too Slow”, jonka esittäjä on The Crystal Method. Kappaleesta tuli The Crystal Methodin albumin Legion of Boomin ykkössingle, ja se sai paljon radiosoittoaikaa. Myös Limp Bizkitin kitaristi Wes Borland soitti kappaleen nauhoituksissa.

20. joulukuuta 2005 Garcia ja Homme esiintyivät jälleen yhdessä Queens of the Stone Agen keikan encorena Wiltern Theatressa, Los Angelesissa, Kaliforniassa. He esittivät kolme Kyussin kappaletta: ”Thumb”, ”Hurricane” ja ”Supa Scoopa and Mighty Scoop”.

Vuonna 2006 Garcia vieraili Danko Jonesin kolmannella albumilla Sleep Is the Enemy, kappaleessa ”Invisible”.