John Anglin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WantedJohnAnglin.jpg


John William Anglin (2. toukokuuta 1930 – katosi 11. kesäkuuta 1962) on/oli yhdysvaltalainen rikollinen, joka pakeni Alcatrazin vankilasta veljensä Clarence Anglinin ja Frank Morrisin kanssa 11. kesäkuuta 1962, jonka jälkeen hänestä ei ole kuultu. Hän oli ammatiltaan maanviljelijä ja työmies.

Anglin syntyi Donalsonvillessa, Georgiassa. Hänestä oli FBI:n etsintäkuulutusjulisteita kaupungissa. John ja Clarence oli pidätetty varkaudesta ja pankkiryöstöstä.

Vuonna 1979 tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Pako Alcatratzista John Anglinia näytteli Fred Ward. Sen ohjasi Don Siegel ja pääosaa esitti Clint Eastwood.

Unsolved Mysteries -nimisessä tv-sarjassa pidettiin mahdollisena, että John Anglin olisi ainakin selvinnyt hengissä paosta, sillä ohjelman mukaan päivä paon jälkeen sanfranciscolainen asianajaja sai puhelinsoiton John Angliniksi esittäytyneeltä mieheltä, joka halusi asianajajan järjestävän tapaamisen hänen ja poliisiviranomaisten kanssa. Kun paosta tietämätön asianajaja oli kieltäytynyt miehen pyynnöstä, mies lopetti puhelun.

Uusimpien tutkimusten mukaan Anglinin veljekset selvisivät paosta ja pakenivat Brasiliaan, jossa toimivat maanviljelijöinä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:John Anglin
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.