Johann Rattenhuber

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Johann Rattenhuber
Henkilötiedot
Syntynyt 30. huhtikuuta 1897
Saksan keisarikunnan lippu München, Saksa
Kuollut 30. kesäkuuta 1957 (60 vuotta)
Saksan lippu München, Saksa
Sotilashenkilö
Palvelusmaa(t) Saksan keisarikunnan lippu Saksan keisarikunta
Saksan lippu Weimarin tasavalta
Natsi-Saksan lippu Natsi-Saksa
Palveluvuodet 1933–1945
Taistelut ja sodat

Johann Rattenhuber (myös nimellä Hans Rattenhuber 30. huhtikuuta 189730. kesäkuuta 1957) oli saksalainen poliisi ja SS-kenraaliluutnantti (SS-Gruppenführer). Rattenhuber oli Adolf Hitlerin päähenkivartija, (Reichssicherheitsdienst, RSD) vuodesta 1933 aina vuoteen 1945.

Rattenhuber syntyi Münchenissä, missä hän loi uran poliisina. Maaliskuussa 1933 hänestä tuli Hitlerin henkivartija. Hän kuului yksikköön joka vastasi korkeiden natsijohtajien turvallisuudesta. Yksikön kaikki upseerit olivat alkuaan baijerilaisia poliiseja. Rattenhuberin arvoksi tuli SS-kenraaliluutnantti. Hän oli Hitlerin henkivartijana epäonnistuneen heinäkuun 20. päivän salaliiton aikana.

Vuoden 1945 alussa Rattenhuber seurasi Hitleriä valtakunnankanslian alapuolella olevaan bunkkeriin. Hän oli mukana muun muassa tuomitsemassa Hermann Fegeleiniä kuolemaan petoksesta, kun Heinrich Himmler oli yrittänyt saada rauhan aikaan länsiliittoutuneiden kanssa. Sodan jälkeen neuvostoliittolaiset vangitsivat Rattenhuberin Berliinissä. Hänet vietiin Neuvostoliittoon, jossa hänet tuomittiin sotarikoksista vankeuteen. Vuonna 1955 hänet luovutettiin Saksan demokraattisen tasavallan viranomaisille. Rattenhuber kuoli 1957.