Joey Belladonna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joey Belladonna
Belladonna esiintymässä vuonna 2005.
Belladonna esiintymässä vuonna 2005.
Henkilötiedot
Syntynyt13. lokakuuta 1960 (ikä 60)
Ammatti muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1984–
Tyylilajit thrash metal
Soittimet laulu
Yhtyeet Anthrax
Aiheesta muualla
www.joeybelladonna.com

Joey Belladonna (s. 13. lokakuuta 1960) on yhdysvaltalainen metallimuusikko.[1] Hän toimi vuosina 1984–1992 Anthraxin laulajana.[2] Anthraxin merkittävimmät ja suosituimmat albumit julkaistiin hänen aikanaan. Hänet korvasi aiemmin Armored Saintissa tunnetuksi tullut John Bush.[3]

Lähdettyään Anthraxista Belladonna jatkoi metallimusiikin tekemistä soolouralla. Hänen ensimmäinen oma albuminsa Belladonna julkaistiin Mausoleum Records -levymerkillä vuonna 1995.[4] Sekä arvostelijat että fanit kiittelivät albumia. Toinen albumi, Spells of Fear, kärsi huonosta tuotannosta ja se sai huonot arvostelut musiikkimediassa. Belladonna julkaisi kolmannen, demon asteelle jääneen albumin omakustanteena nimellä 03. Musiikillisesti se oli huomattavasti edeltäjäänsä parempi. Pari vuotta myöhemmin myös Belladonna-albumin demot, jotka sisältävät useita julkaisemattomia raitoja, julkaistiin albumeina Artifacts I ja Artifact II.

Belladonna esiintyi jälleen yhdessä Anthraxin kanssa yhtyeen kiertueella vuonna 2005.[5] Hän ei kuulunut yhtyeen alkuperäisjäseniin, vaan tuli Neil Turbinin tilalle[6], mutta kyseistä kokoonpanoa pidetään Anthraxin klassisena kokoonpanona. Kiertueen jälkeen Belladonna jatkoi musiikin tekemistä oman yhtyeensä kanssa, mutta hän palasi Anthraxin riveihin vuonna 2010.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anthrax[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.