Joensuun Popmuusikot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulttuurikeskus Karjalantalo on sijoittunut Karjalantalolle Ilosaareen vuonna 2011.
Popmusiikin omaa taloa suunniteltiin 200-luvun alussa Taidemuseon piharakennuksen paikalle. Puutalo toimi ennen mm. lyseon vessana ja liiterinä.

Joensuun Popmuusikot ry on joensuulainen rockmusiikkiväen järjestö. Se perustettiin 1971 tukemaan paikallista musiikkielämää, parantamaan musiikinharrastajien harjoittelumahdollisuuksia ja tuomaan kaupunkiin livemusiikkia.

Yhdistys jakaa apurahoja paikallisille yhtyeille ja järjestää matkoja suomalaisille festivaaleille ja yksittäisille keikoille.

Popmuusikot ry:n heinäkuussa järjestämä Ilosaarirock on yksi Suomen suurimmista rockfestivaaleista ja yksi yhdistyksen toiminnan kulmakivi. Yhdistys järjestää myös Rokumentti Rock Film Festival -elokuvafestivaalia marraskuussa. Sillä on toimintaa kulttuurikeskus Karjalantalossa ja Ravintola Kerubissa. Yhdistys järjestää klubeja, konsertteja, konserttimatkoja ja bändivaihtoa sekä koulutusta kotimaisten ja kansainvälisten tekijöiden kanssa. Lisäksi yhdistyksen rahasto jakaa apurahoja kolmesti vuodessa paikallisille bändeille ja musiikkitoimijoille.[1]

Kulttuurikeskus Karjalantalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joensuun Popmuusikoiden perustama Joensuun Töminä osakeyhtiö päätti huhtikuussa 2010 vuokrata Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä Ilosaaressa sijaitsevan Karjalantalon. Uusi yhtiö aloittaa vuoden 2011 alussa koko talon laajuisen rytmimusiikin keskuksen, Kulttuurikeskus Karjalantalon toiminnan. Keskus sisältää Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun pop-jazz- ja kansanmusiikin opetuksen ja popmuusikoiden klubi- ja ravintolatoiminnan.

Aiemmin Popmuusikot suunnitteli keskuksen rakentamista Joensuun taidemuseon kortteliin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Joensuun Popmuusikot ry www.popmuusikot.fi. Viitattu 20.3.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]