Joe Erskine

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joe Erskine
Henkilötiedot
Syntynyt
Birmingham
Kuollut
Cardiff
Kansalaisuus Englanti
Nyrkkeilijä
Painoluokka Raskassarja
Ammattilaistilastot
Ottelut 54
Voitot 45
– tyrmäysvoitot 13
Tappiot 8
Ratkaisemattomat 1

Joseph "Joe" Erskine (26. tammikuuta 19342. helmikuuta 1990) oli walesilainen raskaansarjan nyrkkeilijä Cardiffin kaupungin Butetownin alueelta. Hänen valmentajanaan toimi Archie Rule. Hän piti hallussaan Ison-Britannian raskaansarjan mestaruutta elokuusta 1956 kesäkuuhun 1958. Kaikkiaan hän voitti 54 ottelustaan 45, hävisi 8 ja otteli kerran tasatuloksen.

Erskine oli raskaansarjan nyrkkeilijäksi lyhyt. Hän oli kuitenkin teknisesti erittäin taitava, ja hänen iskunsa olivat tappavan kovia. Hän oli amatöörinyrkkeilyn mestari, Inter-Services Champion ja Britannian armeijan-mestari vuonna 1953. Hän siirtyi ammattilaiseksi vuonna 1954.

Erskine otteli 15. joulukuuta 1955 Harringay Arenalla kivikovaa Henry Cooperia vastaan pääsystä ottelemaan Britannian raskaansarjan mestaruudesta. Hän voitti kymmeneräisen ottelun pistein. Elokuussa 1956 Erskine voitti Britannian raskaan sarjan mestaruuden, joka oli jäänyt avoimeksi Don Cockellin lopetettua uransa. Erskine voitti Johnny Williamsin pisteillä 15-eräisessä kamppailussa Maindy Stadiumilla. Syyskuussa 1957 hän voitti Brittiläisen imperiumin mestaruuden kukistamalla jälleen Henry Cooperin. Mestaruuttaan hän puolusti onnistuneesti jamaikalaissyntyistä Joe Bygravesia vastaan 25. marraskuuta 1957 voittaen ottelun pistein.

21. helmikuuta 1958 Erskine otteli Euroopan raskaansarjan mestaruudesta Ingemar Johanssonia vastaan Göteborgissa Ruotsissa ja hävisi teknisellä tyrmäyksellä 13. erässä. Hän puolusti molempia vöitään Brian Londonia vastaan 3. kesäkuuta 1958 mutta tuli tyrmätyksi kahdeksannessa erässä.

24. helmikuuta 1959 Erskine voitti lahjakkaan yhdysvaltalaisen Willie Pastranon. Ottelu käytiin Wembleyllä ja se kesti kymmenen erää. Erskine voitti lopulta pisteillä. 24. kesäkuuta 1959 hän otteli Dick Richardsonia vastaan Coney Beach Arenalla, Porthcawlissa, Walesissa ja voitti 10-eräisen kamppailun pisteillä.

Erskine meni Torontoon Kanadaan nyrkkeilemään George Chuvaloa vastaan, jolle hän toivoi voivansa näyttää, että hänellä oli kykyjä taistella maailmanmestariksi asti Floyd Pattersonia vastaan. Erskinen kannalta valitettavasti ottelu keskeytettiin viidennessä erässä. Jälkikäteen Erskine väitti, että häntä puskettiin kahdeksan kertaa viiden erän aikana.

13. lokakuuta 1963 hän otteli kuuluisaa saksalaista Karl Mildenbergeria vastaan Dortmundissa ja hävisi kymmeneräisen kohtaamisen pistein. Vuoden 1964 maaliskuussa Erskine nyrkkeili Jack Bodellia vastaan ja voitti hänet pistein.

Erskine kävi viimeisen ottelunsa Billy Walkeria vastaan lokakuun 27. päivänä 1964 Empire Poolissa, Wembleyssä. Hän hävisi kymmeneräisen ottelun pistein.