Jean M. Linsdale

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jean Myron Linsdale (20. toukokuuta 1902 Wellsville, Kansas20. tammikuuta 1969 Kalifornia) oli yhdysvaltalainen eläintieteilijä.

Jean Linsdalen vanhemmat olivat maanviljelijä, opettaja Jesse E. Linsdale ja Lena Armstrong Linsdale. Ollessaan kymmenvuotias Jean vieraili Kansasin yliopiston luonnonhistoriallisessa museossa Dyche Hallissa ja päätti jo silloin ryhtyvänsä luonnontieteilijäksi. Hän opiskeli Kansasin yliopistossa Lawrencessa ja valmistui kandidaatiksi 1924. Vuonna 1925 hän meni eläintieteen laitokselle Kalifornian yliopistoon Berkeleyssä, missä hän väitteli tohtoriksi 1927 aiheenaan kettusirkun ekologia: Variations in the Fox Sparrow (Passerella iliaca) with reference to natural history and osteology. Hän meni naimisiin Mary Ann Roundyn kanssa vuonna 1925.

Linsdale sai tutkijan viran Kalifornian yliopistossa pian väitöksensä jälkeen. Kymmenen vuoden kuluttua hänestä tuli yliopiston Hastingsin luonnonhistoriallisen suojelualueen johtaja 23 vuodeksi. Hän jäi eläkkeelle vuonna 1960 terveysongelmien takia ja osti vaimonsa kanssa asunnon läheltä Salinasia. Vuonna 1964 Linsdale sokeutui lopullisesti.

Linsdale liittyi American Ornithologists’ Unioniin vuonna 1922 ja toimi liiton Lintujensuojelukomitean puheenjohtajana 1945 ja 1947. Hän oli Kalifornian yliopiston The Condor -julkaisun apulaistoimittaja. Hän kirjoitti kaikkiaan 166 tieteellistä artikkelia tai kirjaa.

Linsdale nimesi amerikanhömötiaisen (Parus atricapillus) alalajin nevadensis 1938.[1]

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The birds of Nevada (1936)
  • The natural history of magpies (1937).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.