Jason Belmonte

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jason Belmonte (s. 29. heinäkuuta 1983) on australialainen ammattikeilaaja. Hän on tullut kuuluisaksi etenkin kahden käden heittotyylistään ja on Osku Palermaan kanssa ensimmäisiä ammattilaisia tällä pelitavalla. Hänet on valittu neljästi PBA:n vuoden pelaajaksi, joista kolme perättäisinä vuosina. Vuoteen 2018 mennessä hän on tienannut 1,1 miljoonaa dollaria ja 21 300 -sarjaa, joista yksi televisioitiin PBA:n 20. TV-300 -sarjana. Tuolla suorituksella hän lunasti itselleen 10 000 Yhdysvaltain dollarin bonuksen.

Belmonte syntyi Orangen kaupungissa, New South Walesissa, Australiassa. Keilauksen hän aloitti jo kaksivuotiaana vanhempiensa keilahallissa, joka on edelleenkin hänen kotihallinsa.

PBA-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammattilaisuran hän aloitti 2008 siirtyessään Pohjois-Amerikassa pelattavalle PBA-kiertueelle. Tuolloin poikkeavan pelitapansa lisäksi hän keräsi huomiota pallonsa teholla, sillä pyörinnän ja vauhdin määrä oli huomattavan suuri muihin nähden. Hänet valittiinkin vuoden tulokkaaksi 2008–2009. Belmonte on saavuttanut 17 PBA-turnausvoittoa, joista 9 major-tasoisia. Hänet on valittu vuoden pelaajaksi vuosina 2013–2015 ja 2017. Hän on ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut vuoden aikana kolme Major-tason PBA-turnauksia. Hän on 47. PBA-kiertueella miljoonatulot tienannut pelaaja ja teki tämän vielä ennätyksellisillä 131 pelatulla turnauksella, edeltävä ennätys oli Wes Malottin 180 turnausta. Belmonte on pelannut myös useamman vuoden PBA-seura L.A.X.:n riveissä.

Belmo-brändi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jason on STORM-pallovalmistajan tallipelaaja. Hän on ollut kehittämässä kahta BELMO-brändiä kantavaa palloa Timeless ja Drive. Keilakenkävalmistaja Dexter on valmistanut hänelle useammat signatuurikengät. 2017 Wanna play studios Ltd. julkaisi androidille mobiilipelin Bowling by Jason Belmonte. Hänellä on myös oma franchise-myynti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]