Jari Hedman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jari Hedman on suomalainen tennisvalmentaja ja -selostaja. Hedman on MTV Sportin pääselostaja tenniksessä. Hänen isänsä on Heikki Hedman.

Hedman pelasi itse aktiivisesti kilpaa juniorina, mutta ei menestynyt niin hyvin että olisi ryhtynyt ammattilaiseksi. Hän päätti lähteä mukaan tennisvalmennukseen ja suorittamaan valmennustutkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tennistä hän on opettanut vuodesta 1976 alkaen. Hän veti kaksi vuotta perheensä omistamaa hotellia ja tenniskursseja Lohjansaaressa.

Hedman toimi sen jälkeen 1980- ja 1990-luvuilla seitsemän vuotta Veli Paloheimon henkilökohtaisena valmentajana ATP-kiertueella ja vuoden myös Aki Rahusen valmentajana. Palattuaan takaisin Suomeen Hedman toimi kolme vuotta myös Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenina.

Hän pelasi kahdeksan vuotta myös amerikkalaista jalkapalloa Helsinki Roosters -joukkueessa ja oli mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta sekä seurajoukkueiden Eurobowl-mestaruutta.

Tenniksen selostamisen Hedman aloitti vuonna 1990 Eurosportilla, selostaen ensin 14 vuotta Tukholmasta käsin ja nyt hän selostaa Suomesta MTV3 Total Sport -kanaville.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jari Hedman - pitkä mies lyhyesti Jari Hedman Tennis. Viitattu 8.1.2016.
Wikiquote-logo.svg
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Jari Hedman.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.