Jacob Collins

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jacob Collins (s. 1964) on yhdysvaltalainen taidemaalari. Hänen tyylinsä on traditionaalinen realismi ja yleisimmät aiheet ovat asetelmat, maisemat, interiöörit, figuratiiviset aiheet ja muotokuvat. Collins johtaa kahta Amerikan klassisen kuvataiteen huippukoulua Water Street Atelieria ja Grand Central Academya. Hän maalaa ainoastaan elävästä mallista.

Collins aloitti opintonsa Art Students League of New Yorkissa, jota ennen hän oli jo viettänyt usean vuoden opiskellen itsekseen, kopioimalla mestariteoksia museoissa ja opiskellen muutaman vuoden Columbia Collegessa (jossa hän valmistui taiteiden kandidaatiksi), sekä New York Studio Schoolissa. Art students leaguesta hän siirtyi Ecole Albert Defoisiin, Ted Seth Jacobsin ohjaukseen ja opiskeli samanaikaisesti New York Academy of Artissa.

Collins kutsuu omaa tyyliään traditionaaliseksi tai klassiseksi realismiksi. Hän arvostaakin ranskalaista 1800-luvun akateemista taidetta ja kokee sen olevan lähin linkki traditioon.

Collins kasvoi yksin taiteensa parissa, ja hänen oli vaikea löytää ihmisiä jotka olisivat suhtautuneet vakavasti ja intohimoisesti samoihin arvoihin. Hän aloittikin opettamisen ja yhteydenpidon muihin taiteilijoihin, siinä toivossa, että hän kykenisi luomaan kokonaan uuden koulukunnan. Missä hän vuosien varrella onkin onnistunut. Collins ei ole kiinnostunut post-modernismista (josta New York on tunnettu), vaan pitää sitä lähinnä viisastelevan poliittisena, eikä itse taiteen laatuun panostavana.[1]

Collins asuu n. 350 neliöisessä rakennuksessa Manhattanilla vaimonsa Ann Brasharesin ja 3 lapsensa kanssa. Asuinrakennuksen pohjakerroksessa sijaitsee Water Street Atelier, yläkerroksissa maalaustudio ja asuintilat. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jacob Collins.