Water Street Atelier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Water Street Atelier on yhdysvaltalainen taidekoulu, joka toimii nykyään Manhattanilla, New Yorkissa. Aiemmin koulu sijaitsi Brooklynissä, mistä sen nimi juontaa juurensa. Jacob Collinsin johtama koulu opettaa vanhojen mestarienselvennä tapaa piirtää ja maalata.

Koulussa on kaksi osiota. Takahuone on Collinsin yksityinen studio, isompi edessä oleva huone on oppilaitten tila, missä Collins myös työskentelee suurempien figuratiivisten maalaustensa kanssa.

Oppilaat tulevat usein opiskelemaan kouluun neljäksi vuodeksi. Ensimmäisenä vuotenaan oppilaat viettävät suurimman osan ajastaan piirtäen ja maalaten kipsipatsaita ja elävää mallia, piirtäen lyhyitä ja pitkiä asentoja. Tämän jälkeen siirrytään pelkästään figuuriin ja enimmäkseen pitkään asentoon (3–4 viikkoa), joita piirretään lyijykynällä. Tämän jälkeen siirrytään grisaille-figuurimaalaukseen (paletilla yleensä ainoastaan mustaa ja valkoista), josta sitten siirrytään koko palettiin. Collins esittelee myös asetelma- ja maisemamaalausta.

Collins pyrkii opettamaan aina kun hänellä on mahdollisuus siihen. Tiukkojen aikataulujen kohdalla myös Collinsin vanhat oppilaat tulevat opettamaan. Yleensä kerran vuodessa oppilaat pyrkivät tekemään erillisen maisemamaalausmatkan tai muun matkan, jonka aikana opettaa vieraileva opettaja.

Collins hyväksyy ohjelmaansa ainoastaan kolmesta neljään uutta oppilasta vuodessa. Hän edellyttää avointa mieltä ja suurta motivaatiota, eikä niinkään suuria teknisiä taitoja aloittaessa. Koulun ohjelma vaatii oppilailta suurta keskittymistä ja itsemotivaatiota. Ohjelmaa ei ole rakennettu tarkasti, vaan Collins valvoo itse oppilaiden kehitystä ja päättää milloin kukin on valmis siirtymään uuteen vaiheeseen, ja missä oppilaiden heikot kohdat milloinkin ovat. Tätä samaa periaatetta noudattivat 1800-luvun ranskalaiset taideakatemiat.

Koulusta valmistuneita ja siellä opiskelleita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael Grimaldi, Kate Lehman, Dan Thompson, Camie Davis, Nicholas Hiltner, Sarah Lamb, Edward Minoff, Travis Schlaht, Sam Wisneski, Douglas Flynt, Scott Waddell ja Carl Dobsky.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]