Jackson King V

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jackson King V

JACK1.jpg
Musta Jackson KV1

Perustiedot
Alkuperäinen valmistaja Jackson Guitars
Valmistusvuodet 1985-
Rakenne
Kaulan kiinnitys pultattu tai neck-thru
Materiaalit
Runko leppä, korina tai poppeli
Kaula vaahtera
Otelauta ruusupuu tai eebenpuu
Tekniikka
Mikrofonit Kaksi Humbuckeria.
Värit
Värivaihtoehdot Musta alkuperäinen ja yleisin.

Jackson King V on Jacksonin alun perin valmistama V:n muotoinen sähkökitara. Nykyään myös muun muassa Dean sekä ESP ovat tehneet siitä oman versionsa. King V suunniteltiin alun perin RATT -yhtyeen Robbin Crosbylle. Kitaramalli tuli kuitenkin suuremmin tunnetuksi Megadethin laulaja-kitaristi Dave Mustainen käytössä. Nykyään Dave Mustaine käyttää Jacksonin sijaan Deanin VMNT-mallin kitaraa.

Eri King V -mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King V -malleja on aikojen saatossa ollut useampia. Niitä on valmistettu ja valmistetaan yhä sekä Japanissa että USA:ssa. Halvimmissa malleissa on yleensä pulttikaula, kun taas kalliimmat ovat neck-thru -tyyppisiä. Myös otelautamerkinnät antavat osviittaa kitaran arvosta. Kalliimmissa on yleensä hainevät ja eebenpuinen otelauta, kun taas halvemmissa malleissa on pisteet ja ruusupuuotelauta. Tosin 1980-luvulla valmistetut ns. student King V:t ovat todellisia huippusoittimia, vaikka niissä on ruusupuuotelauta sekä pisteet.

KV2 on nykyinen standardi King V:n USA-malli. Niissä on Floyd Rose -talla, kaksi humbuckeria sekä eebenpuuotelauta hainevillä. Aikaisemmin myynnissä ollut KV1 oli Dave Mustainen nimikkosoitin, josta löytyi mm. Mustainen nimi lavasta. Muutenkin se oli täysin eri kitara verrattuna nykyiseen KV2:seen. KV1:ssä oli mm. Kahlerin kiinteä talla ja eri mikrofonit. Aikaisemmin myynnissä ollut Japanissa valmistettu KV pro oli myös Mustainen nimikkokitara, sen ominaisuudet olivat suunnilleen samat kuin KV1:ssä (ei jumbonauhoja, eri mikrofonit), mutta sitä sai sunburst-värityksellä tai vaihtoehtoisesti hopeisena tai mustana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.