Jackie Evancho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jackie Evancho
Jackie Evancho, Minneapolis, 2013.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt9. huhtikuuta 2000 (ikä 21)
Ammatti laulaja
Muusikko
Aktiivisena 2009
Tyylilajit crossover
Soittimet laulu
Levy-yhtiöt Sony Masterworks, Columbia
Aiheesta muualla
Kotisivut

Jacqueline Marie "'Jackie'" Evancho (/iːˈveɪŋkoʊ/ ee-vayng-koh;), synt. 9. huhtikuuta 2000, on yhdysvaltalainen klassisen musiikin crossover-laulaja, joka saavutti jo nuoressa iässä laajalti tunnustusta. Hän on julkaissut vuodesta 2009 viisi albumia: platinaa ja kultaa myyneet albumit sekä kolme Billboard 200 -listalla kymmenen parhaan joukkoon sijoittunutta.[1][2]

Johdanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2008-2010 Evancho osallistui useisiin kykyjenetsintäkilpailuihin ja lauluesityksiin, enimmäkseen Pennsylvaniassa (mm. laulaen Yhdysvaltojen kansallislaulun Pittsburg Piratesin baseballottelussa), julkaisi omakustannelevyn "Prelude to a Dream" ja herätti suurta kiinnostusta YouTubessa. Evancho teki vaikutuksen säveltäjiin Tim Janis ja David Foster, jotka kumpikin pyysivät häntä esiintymään konsertteihinsa vuoden 2009 alusta. Myöhemmin 2010 kymmenvuotiaana hän saavutti laajempaa suosiota esiintymisillään America's Got Talent -kilpailussa sijoituttuaan kilpailussa toiseksi.

2010 jouluksi julkaistulla ep-levyllään "O Holy Night", Evanchosta tuli vuoden myydyin debytoiva artisti, Yhdysvaltojen historian nuorin kymmenen parhaan joukkoon noussut debytoiva artisti ja kaikkien aikojen nuorin sooloartisti, jonka albumin myynti koskaan on saavuttanut platinaa. 2010 hän esiintyi Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamalle "National Christmas Three lightning" -konsertissa Washingtonissa.

Heinäkuussa 2011 hänen ensimmäinen täysimittainen, merkittävämmän levy-yhtiön julkaisema "Dream With Me" -albumi, jonka tuotti David Foster, nousi toiseksi Billboard 200 -listalla ja hänestä tuli nuorin viiden parhaan joukkoon sijoittunut tulokasartisti Britannian historiassa. Billboard nimesi Evanchon vuoden 2011 klassisten levytysten huippuartistiksi. Evancho julkaisi toisen studioalbuminsa, "Heavenly Christmas", lokakuussa 2011. Samassa kuussa "Dream With Me Tour" -kiertueella konsertoidessaan hänestä tuli nuorin koskaan New York Cityn Lincoln Centerissä konsertoinut sooloartisti. Hän on tehnyt kaksi erityisohjelmaa Public Broadcasting Servicelle (PBC) "Great Performances"-televisiointisarjassa.

Evancho toimii hyväntahdon lähettiläänä U.S. Humane Societyn ohjelmassa "Mission: Humane", joka kannustaa lapsia auttamaan eläinten suojelussa.

"The National League of Junior Cotillions" -yhdistys nimesi hänet erääksi "vuoden 2011 parhaiten käyttäytyvistä henkilöistä".

2012–2013 hän on laulanut konserttikiertueella Yhdysvalloissa esittäen lauluja neljänneltä täysipitkältä albumiltaan, "Song from the Silver Screen", joka julkaistiin lokakuussa 2012. Levytys oli Evanchon kolmas kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut tulokasalbumi.

2013 Evancho esiintyi Robert Redfordin elokuvassa "The Company You Keep" ja on esiintynyt muun muassa Guess Kidsin vaatemalliston mallina sekä toiminut "One Drop Foundation" -hyväntekeväisyysjärjestön puolesta.

Lapsuus ja uran alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackie Evancho 2011

Evanchon vanhemmat ovat Lisa ja Michael Evancho.[3] Hänen isänsä toimi turvallisuusvideointialalla vuoteen 2010.[4] Hänellä on vanhempi veli, Jacob, nuorempi veli, Zachary ja nuorempi sisar, Rachel.[3] Perhe on katolilainen[4] ja asuu Pittsburghin Alleghenyn kaupunkikunnassa, Pennsylvaniassa.[5]

Evancho aloitti koulunkäyntinsä Alleghenyn Pine-Richlandin koulupiirin peruskoulussa.[6] 2010 hän oli oppilaana Eden Hall Upper Elementary Schoolin viidennellä luokalla [7], mutta vaihtoi kiertueaikataulunsa takia loppuvuodesta 2010 etäopiskeluun verkko-opetuksessa. Tammikuussa 2014 Reutersin haastattelussa hän ilmoitti kaivanneensa luokkaansa ja palaavansa kahden verkko-opiskeluvuoden jälkeen takaisin normaaliin peruskouluun.[8]

Evanchon harrastuksiin kuuluu pianon ja viulun soitto, ompelutyöt, uiminen, lemmikkien kanssa leikkiminen.[9][10] ja piirtäminen.[11]

Evanchon laulaminen tositarkoituksella alkoi hänen nähtyään elokuvateatterissa filmiversion Oopperan kummitus-musikaalista. Äidin ostettua DVD-levyn juuri vähän ennen Jackien kahdeksatta syntymäpäivää, hän alkoi laulaa kotipiirissä musikaalin lauluja. Vanhemmat ovat kertoneet, etteivät he aluksi panneet merkille Jackien epätavallista lauluääntä ennen hänen osallistumistaan ensimmäiseen kykyjenetsintäkilpailuun.

Maalis-huhtikuussa 2008 Jackie kilpaili paikallisessa "Kean Idol" -kilpailussa ja sijoittui toiseksi 20-vuotiaan oopperalaulajan viedessä voiton. Kilpailussa menestymisen jälkeen hän alkoi ottaa laulutunteja ja hänen vanhempansa alkoivat saada pyyntöjä Jackien saamiseksi laulamaan erilaisissa tilaisuuksissa kirkoissa ja hoitokodeissa, enimmäkseen Pennsylvaniassa. Hänelle avattiin myös YouTube-kanava, hän lauloi Pittsburghissa "Children's Festival Chorus of Pittsburgh" -kuorossa kaudella 2008-2009 ja esiintyi koulumusikaalissa "Little Red Riding Hood" nimiosassa 2009.

Tammikuussa 2009 Evancho kilpaili Las Vegasin 15:nnessä vuosittaisessa "U.S.A. World Showcase Talen Competition" -kilpailussa, jossa hän sijoittui jälleen toiseksi. 2009 hän osallistui uudelleen "Kean Idol"- kilpailuun ja sijoittui taas toiseksi. Huhtikuussa 2009 hän osallistui muihin kykyjenetsintäkilpailuihin ja heinäkuussa 2009 hän voitti "Golden Ribby Award - WonderworldTV" -kilpailun ja "The Talent Quest TV Show" -kilpailun, molemmat Massachusettsissa.

2009 hän lauloi "Ave Marian" säveltäjä-kapellimestari Tim Janisin PBS:n television erikoislähetyksessä "Celebrate America" ja esiintyi muissakin konserteissa ja televisio-ohjelmissa Janisin kanssa. Janis valitsi Evanchon nähtyään hänen esityksiään YouTubessa. Evancho esiintyi myös useissa muissakin lauluesityksissä eri puolilla Pennsylvaniaa 2009 ja 2010.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Foster ja Prelude to a Dream[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evancho kiinnitti levytuottaja David Fosterin huomiota ensi kerran 2009. Evanchon lähettämän videon katsomisen jälkeen hänet valittiin Fosterin Hitman Talent Search Contest -kilpailun alueelliseen semifinaaliin, jossa hän sijoittui toiseksi ja lokakuussa 2009 hän lauloi "David Foster and Friends" -konsertissa Prudential Centerissä Newarkissa New Jerseyssä.

Marraskuussa 2009 Evancho julkaisi omakustanteena debyyttialbuminsa Prelude to a Dream. Albumi sisälsi etupäässä klassisten crossover -kappaleiden cover-versioita, kuten "Con Te Partiró", "The Prayer", "To Where You Are", "Concrete Angel" ja "Amazing Grace". Ilmestyttyään se sijoittui Billboard 200:n listauksessa 121. sijalle ja Billboard Classical Albums -luokassa toiseksi elokuussa 2010. Ensimmäisen esiintymisen jälkeen America's Got Talent -showssa myöhemmin samassa kuussa, Evanchon vanhemmat vetivät albumin levityksestä perustellen syynä Evanchon äänellistä kehittymistä levyn julkaisemisen jälkeen.

America's Got Talent[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahden aiemman menestyksettömän koelaulun jälkeen Evacho hyväksyttiin lopulta kilpailijaksi America's Got Talent TV show (AGT):n viidennelle tuotantokaudelle ja hänet sijoitettiin aluksi YouTube 2010 -kilpailuun. 10. elokuuta 2010 Evancho lauloi aarian "O mio babbino caro" show'n neljännesvälierissä. Esiintymisen jälkeen yleisö osoitti seisaaltaan suosiotaan ja Evanchon saamasta suurimmasta ihailijaäänimäärästä YouTube-esityksissä hänelle lahjoitettiin matka Universalin studioille Floridaan. Tuomarina toiminut Howie Mandel sanoi palautteessaan, että shown tarkoituksen on "löytää se hetki, se helmi, se tähti paikasta, johon emme koskaan aiemmin ole katsoneet...Tämä on se hetki. Sinä olet se tähti."

Kommentoijat esittivät epäilyjä Evanchon esiintymisen jälkeen, oliko hän esiintynyt huulisynkronoituna taustanauhalta. Seuraavan illan suorassa lähetyksessä Evancho lauloi improvisoidun ääniharjoituksen osoittaakseen, että lähetyksessä oli todellakin hänen oikea äänensä. Haastattelussa Mandel kommentoi kysymystä: "Se mitä ihmiset... oikeasti tarkoittavat (on), että se on todella liian hyvä ollakseen todellista. Olet niin täydellinen ja hurmaava, etteivät ihmiset ole koskaan kuulleet tällaista lahjakkuutta...Tämä sinun pitää ottaa kohteliaisuutena....Vaikkei pitäisikään tämänlaisesta musiikista, ei voi kieltää, etteikö se ole täydellistä." Evanchon semifinaaliesitys 31. elokuuta 2010 oli "Time to Say Goodbye". Hän eteni kymmenen parhaan kierrokselle, jossa hän esitti syyskuun 7. 2010 " Pie Jesu" Andrew Lloyd Webberin Requiemistä ja hänet äänestettiin finaalinelikköön. Pittsburgin kaupungin johto julisti seuraavan viikon "Jackie Evancho -viikoksi" "hänen edustaessaan myönteisesti kaupunkimme osoittamalla paljon ikäistään suurempaa luontevuutta ja päättäväisyyttä". Hänen finaaliesityksensä syyskuun 14. oli Gounodin "Ave Maria". Seuraavana iltana, AGT:n kauden finaalissa, Evancho lauloi "Time to Say Goodbye" vierailevan artistin Sarah Brightmanin kanssa yhdessä. Sen jälkeen Evancho julistettiin koko kilpailun kakkoseksi laulaja Michael Grimmin voittaessa. Monen katsojan ja kommentoijan mielestä Evanchon olisi pitänyt voittaa ja jopa Grimm ilmaisi yllättyneensä.

Show teki Evanchosta amerikkalaiselle yleisölle laajasti tunnetun, sillä hänen esityksiään seurasi viikoittain jopa 16 miljoonaa katsojaa. Loppukilpailu oli AGT:n historian korkeimpiin katsojalukuihin yltänyt jakso kolmeen vuoteen. Evanchosta on tullut AGT:n historian toinen kahdesta menestyksekkäimmästä kilpailuun osallistuneesta. Evancho oli 23. syyskuuta 2010 vieraana "The Tonight Show with Jay Leno" -myöhäisillan show’ssa, jossa hän lauloi ja oli Jay Lenon haastateltavana. 1. lokakuuta – 5. marraskuuta 2010 Evancho esiintyi kymmenessä kaupungissa "America's Got Talent Live" -kiertueen 25 kaupungista. Lokakuun 8. 2010 hän solmi levytyssopimuksen SYCO Musicin ja Colombia Recordsin kanssa. Viikkoa myöhemmin Evancho esiintyi Las Vegasissa David Fosterin kanssa. Heinäkuun 2010 alusta vuoden 2011 puoleenväliin Evanchoa valmensi laulunopettaja, mezzosopraano Skotlannista, Yvie Burnett, joka on työskennellyt monen AGT:llä esiintyneen laulajan kanssa.

2. joulukuuta 2010 Tim Janis kiinnitti Evanchon esiintymään show’ssaan New York Cityn Garnegie Hallissa, jolloin hän olisi ollut esiintymispaikan nuorin naispuolinen soololaulaja koskaan. Hänen vanhempansa peruuttivat kuitenkin AGT kiertueen aikana Garnegie Hallin tapahtumaan osallistumisen, koska Evancho olisi jo samaan aikaan aloittanut esiintymiset Colombia Recordsin myynninedistämisessä. 2009 hän lauloi myös säveltäjä-kapellimestari Tim Janisin televisioidussa PBS "Celebrate America" -erikoislähetyksessä ja esiintyi muissakin Janisin konserteissa ja tv-esiintymisissä. Janis otti yhteyttä Evanchoon nähtyään hänet YouTubessa. 2009 ja 2010 Evancholla oli useita erilaisia lauluesityksiä myös Pennsylvanian ympäristössä.

O Holy Night[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackie Evancho Grove Christmas Three lighting -juhlassa 2011

Evanchon ensimmäinen johtavan levy-yhtiön julkaisu oli Columbia Recordsin EP nimeltään "O Holy Night". Sen julkaisupäivä oli marraskuun 16. 2010 ja se nousi Billboard 200:n listauksessa toiseksi tehden Evanchosta vuoden 2010 eniten myydyn debyyttiartistin ja kaikkien aikojen nuorimman debytoivan sooloartistin kymmenen parhaan joukossa koskaan. Albumi nousi myös ensimmäiseksi Billboardin klassisten albumien sarjassa ja se oli toisella sijalla Billboardin joululevyjen sarjassa. Albumia myytiin 230 000 kappaletta sen julkaisemisen ensimmäisellä viikolla. Joulukuun 10. 2010 albumi sai the RIAA :n platinalevyn yllettyään vähintään miljoonan kappaleen myyntiin Yhdysvalloissa ja se teki samalla Evanchosta nuorimman sooloartistin, joka koskaan on saavuttanut platinaa. Allmusic arvioi EP:n 21/2 tähdellä viidestä mahdollisesta. Evanchon ensimmäinen tilaisuus albuminsa myynnin edistämiseen syntyi, kun häntä haastateltiin "The Oprah Winfrey Show":ssa 19. lokakuuta 2010 ja jossa hän lauloi "Pie Jesu". Evanchoa haastateltiin ja hän esitti lauluja albumiltaan useissa muissakin haastatteluohjelmissa, mm. "The Today Show", "Fox & Friends", "The View" ja "Martha Steward Living". 27. marraskuuta 2010 Evancho lauloi "O Holy Night" WPXI:n My Macy's Holiday Paradessa Pittsburgissa. 30. marraskuuta hän lauloi " O Holy Night" ja "Silent Night" yhdessä Katherine Jenkinsin kanssa NBC:n Rockefeller Centerin joulukuusen kynttilöiden sytyttämisen erikoislähetyksessä Christmas in Rockefeller Center. Tällaista duettoa olikin odotettu Piers Morganin mainittua tällaisesta kahden laulajan esitystä. Marraskuun 30. Evancho esiintyi kansallisen joulukuusen kynttilöiden sytytyttämistapahtumassa Washington D.C.:ssä laulaen "O Holy Night" ja tapasi samalla presidentti Obaman perheineen. Joulukuun 15. hän esiintyi uudelleen The Tonight Show’ssa. 25. joulukuuta hän esiintyi 27:nessä vuotuisessa Disney Park Cristmas Day Paradessa, jonka ABC televisioi.

Vuoden 2011 lopputilastossa (johon sisältyivät julkaisut lokakuusta 2010 lähtien) Billboard sijoitti "O Holy Night" -albumin ensimmäiselle sijalle klassisten albumeiden sarjassa. Se sijoitti albumin myös 15. sijalle vuoden 2011 Yhdysvalloissa eniten myytyjen albumien sarjassa. "O Holy Night" sijoittui 31. sijalle vuoden 2011 kanadalaisten albumien sarjassa. "O Holy Night" oli listattuna kaikkiaan 84 viikkoa klassisten albumien sarjassa.

Dream With Me[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon toisen täysipitkän tyylialbumin (ensimmäisen johtavan levy-yhtiön julkaiseman), "Dream with Me", tuotti Sonylle ja Syco Musicille David Foster. Se julkaistiin 14. kesäkuuta 2011. Albumi nousi ilmestyttyään toiseksi Billboard

200 -listalla, saavutti ensimmäisen sijan Billboardin U.S. Classical -listalla ja saavutti RIAA:n kultalevyn. Albumi menestyi hyvin myös kansainvälisesti ja Evanchosta tuli nuorin koskaan Britanniassa viiden parhaan joukkoon noussut artisti. Albumissa on 14 kappaletta, jotka vaihtelevat poplauluista ("Angel") klassisiin ooppera-aarioihin ("Ombra mai fu") sekä alkuperäiskappaleita, kuten nimikappale, jonka sanoitukseen Evancho osallistui. Evancho laulaa levyllä duetot Barbra Streisandin ("Somewhere") ja Susan Boylen ("The Prayer") kanssa. Albumin de luxe -versioon, joka on saatavissa ainoastaan Targetin sivustolta, sisältyy neljä bonuskappaletta: "Someday", "Mi Mancherai", "The Impossible Dream" ja "A Time For Us". Allmusic antoi albumille kolme ja puoli tähteä viidestä mahdollisesta ja totesi: " Dream With Me yltää tarkasti oikeisiin säveliin, vaikka siitä on löydettävissä vain harvoja yllätyksiä tai suuria hetkiä....jonka lopputuloksena on nousevan tähden vankka "virallinen" debyyttialbumi hänen uransa sarastuksessa."

Evancho edisti albuminsa myyntiä haastatteluohjelmissa ja konserteissa Yhdysvalloissa ja Torontossa. Hän nauhoitti televisioon soolokonsertin erikoislähetyksenä vuoden 2011 PBS Great Performances -sarjassa, johon sisältyi miltei samat laulut kuin albumissakin. Erikoislähetys, nimeltään Dream With Me In Concert, oli vuoden laajimmin levitetty ohjelma PBS:n tuotannossa. Evancho oli kaikkien aikojen nuorin henkilö, joka sai sarjassa erikoislähetyksen. Siitä tuli "eräs kaikkien aikojen katsotuimmista erikoislähetyksistä Great Performances sarjassa (ja) se nosti PBS:n asemille lahjoitetut rahat ennätyslukemiin." Konsertin toisena juontajana toimi David Foster, joka soitti orkesterissa pianoa useissa kokoonpanoissa, kun taas Conrad Tao soitti pianoa tai viulua muutamassa kokoonpanossa. Erikoislähetystä esitettiin BPS:n asemilla heinäkuun 2011 alusta ja siitä julkaistiin CD/DVD, Dream With Me In Concert, syyskuussa 2011, jolloin se ylsi ensimmäiseksi Billboardin Top Music Video -tilastossa. Allmusic kommentoi:" konserttiversio... kuulostaa miltei samanlaiselta (lukuun ottamatta aaltoilevia suosionosoituksia) kuin studioalbumi...mutta mukana tuleva DVD, joka sisältää vahvasti koreografiaa sisältävän esityksen, myös laajan valokuvakokoelman, sekä molempien Evanchon ja Fosterin haastattelut, sisältänee riittävästi silmää ja korvaa tyydyttävää herkkua tyynnyttämään nuoren lahjakkaan laulajan faneja jatkon ilmestymiseen asti." The Sun kirjoitti: "klassinen crossover -laulusetti... esittelee" "lapsen ainutlaatuista laulukykyä." USA Today arvioi albumin kahden ja puolen tähden arvoiseksi neljästä mahdollisesta: "[Evanchon] suloinen, tahraton lauluääni ja hidas, harkittu vibraatto ei paljasta hänen nuorta ikäänsä. ... Mutta Dreamin ennalta arvattavat ja usein mahtipontiset oodit rakkaudelle ja uskolle voivat murentaa esiteinin eniten vetoavaa piirrettä, viattomuutta. Olisin mieluummin halunnut vähemmän mahtipontisuutta ja Puccinia, mutta enemmän nuoruuden ihmettä."

Jackie Evancho konsertissaan marraskuussa 2012

Heinäkuussa 2011 laulaja aloitti ensimmäisen soolokiertueensa Yhdysvalloissa albuminsa myynnin edistämiseksi. Kiertue koostui sarjasta esityksiä sinfoniaorkesterien kanssa ja alkoi

kahdeksalla esityksellä vuoden 2011 aikana Yhdysvalloissa, mm. kotikaupungin Pittsburghin oopperassa 16. lokakuuta. Marraskuussa 2011 Evancho esiintyi ensimmäisessä New York Cityn soolokonsertissaan Avery Fisher Hallissa ja hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin Lincoln Centerissä soolokonsertissa koskaan laulanut henkilö. Hänen viimeinen vuoden 2011 esiintymisensä oli 29. joulukuuta Las Vegasissa, missä hän konsertoi pääesiintyjänä David Fosterin ja Kenny G:n kanssa esittäen lauluja pääasiassa Dream With Meltä. 2012 hän jatkoi Yhdysvaltojen kiertuettaan albuminsa myynnin edistämiseksi tenori John Pagen kanssa yhdessä, joka lauloi Evanchon kanssa dueton "The Prayer" ja kaksi soololaulua Evanchon settien välissä. Evancho piti seitsemän konserttia tammikuusta maaliskuuhun 2012 Kaliforniassa ja Utahissa. Helmikuussa Evanchon kolme kiertuekonserttia sijoittuivat viikon kymmenenneksi Billboardin raportoimien kiertueiden kärkiryhmässä. Heinäkuussa 2012 Evancho päätti kiertueen esityksiin itärannikolla.

Vuoden 2011 lopputilastossa Billboard sijoitti Dream With Men toiseksi vuoden parhaiten myytyjen klassisten albumeiden sarjassa ja 45:nneksi vuoden 2011yhdysvaltalaiseksi albumiksi. Dream With Me oli klassisten albumeiden listalla yhteensä 74 viikkoa. Billboard sijoitti Dream With Me In Concertin 21:seksi vuoden 2011 musiikkivideoalbumiksi ja 16:nneksi vuoden 2012 musiikkivideoalbumiksi. Joulukuuhun 2012 mennessä Dream With Me In Concert oli the Billboard.bizin Top Music Video -listalla kauemmin kuin 60 viikon ajan.

Heavenly Christmas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon 2011 joulualbumilla Heavenly Christmas, jonka on tuottanut Rob Mounsey, on kymmenen kappaletta. Evanchon säestäjänä toimii Orchestra of St. Luke's ja New York Chorus of St. Cecilia johtajana Rob Mounsey. Valikoimaan kuuluu perinteisiä joululauluja, kuten "The First Noël" ja "O Little Town of Bethlehem", tavallisimpia joululauluja kuten "I'll Be Home for Christmas" ja "White Christmas", sekä uudempia lauluja kuten "Walking in the Air" (animaatiofilmistä The Snowman 1989) ja "Belive" (The Polar Express -elokuvan ääniraidalta vuodelta 2004). Albumi julkaistiin marraskuun ensimmäisenä 2011 Walmartin yksinoikeudella Yhdysvalloissa ja myöhemmin muiden

Yhdysvaltojen vähittäismyyjien markkinoille lokakuussa 2012. Albumi nousi Billboardin klassisten albumeiden tilastossa ensimmäiseksi, joululevyjen tilastossa kolmanneksi ja Billboard 200:n tilastossa 16:nneksi. Kanadalaisten albumien tilastossa se nousi yhdeksänneksi. Allmusicin arviointi antoi albumille kolme tähteä kommentoiden: " Evanchon laulut ovat vaikuttavia, kuten aina, ja sovitukset ovat enimmäkseen aistikkaita, lukuun ottamatta hetkittäisiä mahtipontisuuden hetkiä." The Salt City Lake Tribune arvioi albumin: A:lla ja kirjoittaja sanoo: "Jotkut meistä ällistyvät vieläkin kuullessaan tällaista voimakasta, naisellista ääntä, joka lähtee 11-vuotiaasta lapsesta...Hänen parasta antiaan on enkelimäinen" 'Belive'." Christopher John Farley The Wall Street Journalista kirjoitti: "Puhuessaan hänellä on pikkutytön ääni ja puheissaan pikkutyttöjen asiat, kuten kotiaskareet ja kissanpennut. Mutta laulaessaan hän kuulostaa niin kuin hän kanavoisi mennyttä elämää, tulevaisuuttaan tai mahdollisesti oikeaa enkeliä."

Kuten aikaisempienkin albumiensa kohdalla, Evancho esiintyi haastatteluohjelmissa kaikilla television pääkanavilla edistääkseen Heavenly Cristmasia ja lauloi "The First Noëlin" The Viewissa ja The Talkissa ja "Beliven" The Tonight Showssa. Joulukuussa 2011 hänellä oli konsertit Buffalossa New Yorkissa, Atlantic Cityssä New Jerseyssä ja Pittsburgissa yhdessä Cristopher Dallon kanssa. Yhdysvalloissa myytiin tammikuun 2012 alusta 300 000 kappaletta Heavenly Cristmasia. Vuoden 2011 lopputilastoissa Billboard sijoitti Dream With Men vuoden neljänneksi parhaiten myydyksi klassiseksi albumiksi. Se sijoitti albumin 41. sijalle vuoden 2012 lopputilastossa kanadalaisten albumien sarjassa.

Songs from the Silver Screen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon neljäs täysipitkä albumi, "Songs from the Silver Screen", julkaistiin 2. lokakuuta 2012. Albumi koostuu 12:sta suositun elokuvan laulusta, jotka on sovittanut Bill Ross. Kappaleet vaihtelevat hulluttelevista ("Pure Imagination" elokuvasta Villi Vonkka ja suklaatehdas) Disney-lauluihin ("Can You Feel the Love Tonight" Leijonakuninkaasta ja "I See the Light" Kaksin karkuteillä -elokuvasta; Evancho laulaa laulussa dueton veljensä Jackobin kanssa), innoittaviin hymneihin ("My Heart Will Go On" elokuvasta Titanic; Joshua Bell soittaa viulua), romanttisiin peruskappaleisiin ("Some Enchanted Evening" elokuvasta South Pasific ). Muita yhteistöitä albumilla ovat "The Sommer Knows" (elokuvasta Summer 42), jossa Chris Botti soittaa trumpettia ja "Come What May" elokuvasta Moulin Rouge! yhdessä The Canadian Tenorsien (nyk. Tenors) kanssa. Allmusicin arviointi antoi albumille kolme ja puoli tähteä viidestä sanoen: CD:llä "Evancho yltää enemmänkin kuin päämääräänsä ja osoittaa kypsyyttä ja tasapainoisuutta."

PBS Great Performances -televisioinnissa Jackie Evancho: Music of the Movies, joka filmattiin The Orpheum Theatressa Los Angelesissa, esitetään melkein sama kappalevalikoima kuin albumilla. Sen ohjasi ja tuotti Davis Foster yhteistyössä Humberto Gatian kanssa, musiikin johti ja sovitti Bill Ross. Erikoislähetyksen lähettäminen alkoi PBS:n asemilla 11. elokuuta 2012. Esityksen arvioinnissa kommentoitiin, että laulut sopivat Evanchon klassiseen cross over-tyyliin.

Evanchon kiertue albumin myynnin edistämiseksi alkoi ensimmäisellä soolokonsertilla elokuussa 2012 Japanissa, jossa hän esitti lauluja albumiltaan Tokyo Philharmonic Orchestran kanssa. Kiertue jatkui Yhdysvalloissa, jossa hän esiintyi The Chamber Orchestra of Philadelphian kanssa. Kiertueen ensimmäiseen osuuteen kuului konsertit kahdessakymmenessä neljässä pohjoisamerikkalaisessa kaupungissa syyskuusta 2012 toukokuuhun 2013 ja osuus päättyi Lewinstoniin New Yorkissa kesäkuussa 2013. Evancho esiintyi myös useassa televisioshowssa NBC:llä, ABC:llä, CBS:llä, Fox:illa ja CNN:llä marraskuussa 2012, jolloin hän lauloi albumin lauluja ja häntä haastateltiin. Evancho palasi kiertueelle lokakuussa 2013 ja esiintyi vielä noin kahdessatoista kaupungissa. Vuoden 2014 tammikuussa hän konsertoi vielä kolmessa kaupungissa, Miamissa ja Melbournessa Floridassa, sekä Phoenixissa Arizonassa. Albumi nousi seitsemänneksi Billboard 200 -listalla, ensimmäiseksi klassisten albumien listalla ja 22. sijalle kanadalaisten albumien listalla. Albumin nousu teki 12-vuotiaasta toisen artistin, joka koskaan on "kasannut kolme kymmenen parhaan joukkoon (the Billboard 200:lla) noussutta albumia näin nuorella iällä."

Muut musiikkiesiintymiset ja osallistuminen hyväntekeväisyyteen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evancho lauloi Yhdysvaltojen kansallishymnin useissa tilaisuuksissa vuosina 2009 ja 2010, mm. syyskuun 2009 Unitedin lennon 93 uhrien muistotilaisuudessa, Pittsburgh Pirates -baseballjoukkueen 2010 kotipelin avauksessa ja 1. tammikuuta 2011 the NHL Winter Classic'issa Heinz Fieldillä Pittsburghissa. Tammikuussa 2011 hän esiintyi Beverly Hills Chefs for Seals -tapahtumassa, jonka tarkoituksena oli tukea toimia Kanadan vuotuisen hylkeenmetsästyksen lopettamiseksi. Tapahtumaa sponsoroi the Human Society of the United States, jonka hyväksi Evancho toimii Mission: Humane -lähettiläänä hankkeessa, jonka tarkoituksena on rohkaista lapsia auttamaan eläinten suojelussa. Helmikuussa 2011 hän esiintyi Houstonissa Texasissa ensimmäisessä täysipitkässä konsertissa pääesiintyjänä The Houston Chamber Choirin kanssa. 12. maaliskuuta 2011 hän lauloi Festival of Arts Boca -festivaalissa Metropolitan-oopperan nuorten tähtien kanssa. Evancho lauloi 24. maaliskuuta 2012 Phoenixissa Arizonassa Muhammad Alin "Celebrity Fight Night" - Parkinson sairaiden puolesta pidetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa. Hän lauloi myös johdannon "Somewhere Over the Rainbow" -kappaleeseen Oprahin jäähyväiserikoislähetyksessä 25. toukokuuta 2011. 4. heinäkuuta 2011 hän esiintyi vierailevana artistina Britain's Got Talentin kauden finaalissa. 14. syyskuusta 2011 kesäkiertueen jälkeen, hän palasi America's Got Talentiin vierailevana artistina ja esitti kuudennen kauden finaalissa "Nessun dorma". Evancho äänitti Tony Bennett'in kanssa duettona laulun "When You Wish upon a Star", joka on bonuskappaleena Duets II-albumin deluxe-versiossa ja hänen ääntään on käytetty Bennettin Hyvää syntymäpäivää -tribuutissa osana vuoden 2011 Targetin mainoskampanjaa. Hän lauloi myös "Pie Jesu"-albumissa Hit Man Returns: David Foster & Friends (2011). Albumi äänitettiin konsertissa Las Vegasissa lokakuussa 2010 ja PBS televisioi konsertin, myös Evanchon "Pie Jesu" ja "O Mio Babbino Caro" -esitykset maaliskuun alusta 2011. Hänen levytyksensä "Silent Night" on otettu mukaan Sonyn vuoden 2011 albumiin 30 Stars of Cristmas. Evancho lauloi kahdessa David Foster & Friends -konsertissa 19.-20. lokakuuta 2011 Tokiossa, jossa hän esiintyi myös useassa Japanin television haastattelussa.

11. tammikuuta 2012 hän palasi Japaniin osallistuakseen vastikään uudelleen aukaistun Bunkamura Orchard Concert Hallin ohjelmaan Music meets Symphony ja omaan Dream With Me -konserttiinsa 13. tammikuuta 2012 Tokyo Philharmonic Orchestra'n kanssa. Oleskelunsa aikana hän lauloi Japanin keisariperheelle. 2. helmikuuta 2012 Evancho lauloi Rukousaamiaisen tilaisuudessa presidentti Obamalle, kongressin johtajille sekä kansainvälisille johtajille. 30. maaliskuuta Evancho esiintyi "Dancing with the Stars" -ohjelmassa. Hän lauloi "Ave Maria" ja Dark Waltz" kahden tanssijatiimin taustaksi. 14. toukokuuta 2012 hän esiintyi vierailevana tähtenä Canada's Got Talentin kauden finaalissa 20. heinäkuuta hän lauloi Venäjällä the St. Peterburg International Economic Forumin avajaisseremonioissa. Palatsiaukiolla pidetyssä ulkoilmakonsertissa, nimeltään " Bouquet of Opera", esiintyivät myös Dmitry Hvorostovsky ja Sumi Jo. 4. elokuuta 2012 Evancho lauloi vuotuisessa So The World May Hear Gala'ssa, joka pidettiin Starkey Hearing Foundationin hyväksi, joka toimittaa kuulolaitteita tarvitseville Yhdysvalloissa ja muissakin maissa. 18. elokuuta 2012 hän lauloi Hiroshimassa, Japanissa Peace for World -konsertissa Cristopher Crossin ja muiden esiintyjien kanssa. 31. elokuuta 2012 Evancho esiintyi Tony Bennettin kanssa Ironstone Amphitheatressa Murphyssa Kaliforniassa, jossa häntä säesti Stockton Symphonyn jäsenet ja johti hänen vakituinen kiertuekapellimestarinsa John Mario Di Costanzo. 24. lokakuuta hän esiintyi Dallas Symphony Orchestran kanssa osana Klyde Warren Parkin avajaisjuhlintaa Dallasissa, Teksasissa. Syksyllä 2012 Evancho ryhtyi WhyHungerin, philosophy.comin ja Sephoran kanssa yhdessä tarjoamaan myytäväksi kylpytuotetta, "to belive", jonka innoituksena on ollut hänen laulunsa "To Belive":n sanoitus. Tuotteen koko nettotuotto ohjataan tukemaan WhyHungerin ponnistuksia nälän lopettamiseksi maailmasta.

Evancho osallistui yli kahdensadan Cirque du Soleilin esiintyjän ja muun henkilön kanssa Bellagiossa, Las Vegasissa 22. maaliskuuta 2013 pidettyyn "One Drop on World Water Day" -tapahtumaan. Evanchon vesi- ja ilmaesitykset menivät One Drop Foundationin maailmanlaajuisen puhtaan veden- ja koulutusohjelmien hyväksi. Robin Leach kirjoitti: "12-vuotias supertähtilaulaja Jackie [Evancho] varasti illan laulullaan "Bridge Over Troubled Water", jonka hän lauloi seisten yksin, taustan pianistia lukuun ottamatta, paljain jaloin vedessä valtavalla näyttämöllä. Hän hallitsi myös fantastista finaalia lentämällä kuin enkeli sisään valjaiden varassa teatterin katosta. 20. maaliskuuta 2013 hän lauloi konsertissa Taiwanissa José Carrerasin kanssa. Hän esiintyi 31. maaliskuuta 2013 Toni Bennettin kanssa toisessa konsertissa Alpharettassa, Georgiassa, säestäjänä Atlanta Symphony Orchestra. Bennett sanoi Evanchon kanssa esiintymisestä: " Hän on vain niin ihmeellinen...oma reaktioni on, että kuinka hitossa pysyn mukana hänen esiintymisessään?" 4. heinäkuuta 2013 Evancho oli pääesiintyjänä televisioidussa, vuotuisessa A Capitol Fourth -showssa, jossa hän esitti kansallishymnin ja "Can You Feel the Love Tonight" Songs from the Silver Screen -albumiltaan. Evancho oli pääesiintyjänä hyväntekeväisyyskonsertissa, Jackie Evancho and Friends: We are Hope, joka pidettiin 9. marraskuuta LDS Conference Centerissä Salt Lake Cityssä. Konsertin tarkoituksena oli tukea Muzart World Foundationin ohjelmia, joilla tuetaan musiikin ja kuvataiteiden opetusta Yhdysvaltojen valtion ylläpitämissä kouluissa. 28. marraskuuta 2013, kiitospäivänä, hän lauloi kansallishymnin Green Bay Packersien ja Detroit Lionsien jalkapallo-ottelussa ja se televisioitiin Foxilla. 5. joulukuuta 2013 hän esiintyi Carnegie Hallissa vanhan mentorinsa, Tim Janisin, ja James Galwayn kanssa jouluaiheisessa hyväntekeväisyyskonsertissa.

Näytteleminen ja mallina toimiminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon varhaisin kokemus näyttelemisestä teatterissa on peräisin Pittsburgh Musical Theaterin High School Musical -esityksestä 2007 sekä musikaaliversioista A Christmas Carrol ja Little Red Riding Hood, joissa hän esitti pääosia. Hän esiintyi myös avustajana pikkuosassa elokuvassa She's Out of My League vuonna 2010. Hänen ensimmäinen rooliesiintymisensä televisiossa oli 2011 Disney Cannelin Wizards of Waverly Place -sarjan jaksossa "Back to Max", jossa hän lauloi "America the Beautiful" päästäkseen koulun jälki-istunnosta. Evancho esiintyi kokoillan elokuvassa The Company You Keep, poliittisessa trillerissä, jonka ensi-ilta oli filmifestivaaleilla 2012. Elokuvaa esitettiin ensin ulkomaisessa levityksessä ja sen Yhdysvaltojen rajoitettu levitys alkoi 5. maaliskuuta 2013. Hän esitti elokuvassa Isabelia, 11-vuotiasta leskeksi jääneen asianajajan tytärtä. Pakoilevaa asianajajaa, Jim Grantia, esitti Robert Redford, joka myös ohjasi elokuvan. Kun Grantin todellinen identiteetti entisenä Weather Underground militanttina paljastuu, hän joutuu FBI:n ja kunnianhimoisen journalistin, Shia La Beoufin, jahtaamaksi ympäri Yhdysvaltoja. Grantin täytyy puhdistaa maineensa voidakseen elää taas yhdessä Isabelin kanssa. Jon Weisman kirjoitti, että Evancho "on enemmän kuin laulava ihmelapsi esittäessään totisena ja herttaisena Robert Redfordin esittämän hahmon tytärtä." Redford kiinnitti Evanchon rooliin vain muutamia päiviä ennen kuvausten aloittamista. Evancho sanoi vuonna 2012: "En usko, että haluan näytellä päätoimisesti. Luulen, että saattaisin pitää johonkin Disney-esitykseen osallistumisesta tai jonkin elokuvan tekemisestä silloin tällöin, mutta niin että minulle kuitenkin jäisi tarpeeksi aikaa laulaa ja levyttää, mutta siinäpä se olisikin." Evancho toimi mallina GUESS Kidsin syksyn 2012 mainoskampanjassa ja hän on esiintynyt silloin tällöin muidenkin tuotteiden mainoksissa.

Vastaanotto ja menestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisemmat arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon esitettyä "Ave Marian" America's Got Talentissa Piers Morgan sanoi: " En ole koskaan nähnyt esitystä tässä tai Britannian kilpailussa tai missään muussakaan kykyjenetsintäkilpailussa maailmassa, jossa olisi enemmän potentiaalia kuin Jackie Evancholla. Tämä oli täydellisyyttä. Täydellisyyttä! Christopher Hahn, Pittsburghin oopperan pääjohtaja, kommentoi Evanchon " O mio babbino caro" -esitystä AGT:ssä: "On hyvin epätavallista, että nuorella lapsella on ääni, joka kuulostaa noin täyteläiselle ja kehittyneelle. "" On hyvin epätavallista kuulla nuorta tyttöä, jolla on äänessä tuon tasoista lämpöä ja täyteläisyyttä." Hahn ylisti erityisesti Evanchon fraseerausta. Säveltäjä Tim Janis kommentoi vuonna 2010, että Evancho "muokkaa valitsemastaan klassisesta kappaleesta omanlaisensa ja helposti lähestyttävän...Hänen äänensä on puhdas ja luonnollinen, siinä ei ole puutteita. Ihmisten kertovat voivansa aavistaa hänen piilevät kykynsä, mutta ei, ne ovat jo nyt esillä." Kriitikko Tim Page oli erimieltä ja kirjoitti Evanchon AGT:n " O mio babbino caro" -esityksestä, että Evancholla "on monen vuoden työ edessään, ennen kuin hänestä tulee minkäänlainen muusikko." Claudia Benack, Carnegie Mellon Universityn musiikkiiteatterin apulaisprofessori, sanoi, että Evancholla "on epätavallisen aikuismainen ote esittämiinsä kappaleisiin... Hän kohdistaa laulamisensa säkeen ydinkohtaan ja etääntyy siitä sitten taas, vaistonvaraisesti... Joskus hän hengittää sisään kohdassa, jossa aikuinen ei niin tekisi, mutta tämä johtuu hänen nuoresta iästään ja pienestä koostaan... Hän laulaa terveellä äänellä." Tohtori Clark Rosen, University of Pittsburghin äänikeskuksen johtajan mielestä, Evanchon lahjakkuus on peräisin hänen aivojensa kyvystä koordinoida kehon toimintaa laulamisessa: " Vain hyvin harvat ihmiset ovat riittävuän lahjakkaita luonnostaan tai opiskelunkaan jälkeen tuottamaan tällaista ääntä kuultavaksemme."

Vuodesta 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evanchon konsertin arvostelussa Pittsburghin oopperan kanssa 2011 todettiin, että "hämmästyttävintä oli...hänen musikaalisuutensa...hänen keskittymisensä fraseeraukseen ja hänen musiikkikappaleiden tunteiden ymmärryksensä". Arvostelu ylisti myös "hänen kuuluvaa rintaääntään [ ja ] hänen pää-ääntään, joka yltää puhtaasti korkeimpaankin rekisteriin" ja Janisia myötäillen: "Se, että häntä epäillään on epäreilua...Niin, konsertti osoitti, että Jackie on nuori tyttö, jonka taiteellisuutta tulee arvostaa nyt ilman kiistelyä siitä, mitä hänen tulevaisuuteensa mahtaakaan kuulua." Anthony Walker, Pittsburghin oopperan johtaja, sanoi: "hänellä on hyvin vilpitön tapa laulaa...Hänen äänensä viehättävä laatu sopii siihen. Laulaminen on hyvin yksinkertaista, mutta se tulee sydämestä. Vain harvoin voi kuulla näin nuorta, jolla on näin kaunis ääni." Nakesa Mumbi Moody, joka kirjoittaa Associated Pressille ja ABC Newsille, kommentoi, että vaikka "Jackien äänessä on nuoruuden leima, se ei kuitenkaan ole lapsenomainen: se on sopraanoääni, joka vaeltelee näppärästi musiikin sävelasteikoilla." NBR:n Bob Boilen kirjoitti: "En yksinkertaisesti uskonut silmiäni ja korviani. Ensimmäisellä kerralla on melkeinpä epäuskottavaa nähdä Jackie Evanchon laulavan." Boilenin mielestä hänen äänensä oli " enemmän kuin kaunis" kun hän esiintyi "typertyneelle yleisölle NBR Music Officessa. Hän on ilmi selvästi onnellinen tyttö, jolla on hämmästyttävä musikaalinen lahjakkuus." Sun Valleyn konsertin arvostelussa todettiin, että "Evancho toimitti [yleisölleen] puhtaita, riemukkaita ja vilpittömiä säveliä."

The Los Angeles Times kommentoi heinäkuussa 2012 arvostelussaan Dream With Mestä, että "hänen äänensä on kypsynyt paljon kymmenen kuukauden aikana. Mikä saa meidät uskomaan hänen selviytyvän matkastaan lapsitähdestä aikuiseksi esiintyjäksi, on hänen mahtavan tarkka sävelkorvansa, hänen luontainen kykynsä muotoilla fraseeraustaan ja hänen esiintymisensä helppous. Tämä tekee hänen kuuntelemisestaan ilon. Kuitenkin koska hän on vielä lapsi ja me tunnemme myös myötätuntoa oppijaa kohtaan, emme ole huomaavinamme Brightman- käsiä." Arvostelussaan vuoden 2011 Pittsburghin oopperan konsertista The Pittsburgh Tribune-Reviw sanoi hänen äänensä olevan " kauniisti vireessä ja hyvin kantava...Evanchon äänentuoton vilpittömyys oli liikuttavaa." The New York Timesin kriitikko kirjoitti vuoden 2011 Avery Fisher Hallin konsertista: "konsertin ensimmäisellä puoliskolla neiti Evancho perääntyi usein, mutta illan loppua kohden hän löysi tarkoituksensa ja esitti "A Time for US":n ponnekkaasti ja päätti Sarah McLachlanin "Agel":n oikealta tuntuvaan kaipaukseen." The Wall Street Journal kutsui Evanchon 2011 esitystä "Angel" -laulusta Tonight Show’ssa "liikuttavaksi".

San Francisco Chroniclen arvostelu vuoden 2012 konsertista kutsui hänen laulamistaan "vaikuttavaksi tapahtumaksi ja Evanchon tekninen tarkkuus ja valtaisa ala saavat sen vaikuttamaan vielä vähemmän onnenkantamoiselta. Tyttö osaa laulaa." Toisaalta, "jokainen setti kuulosti samalta". Toinen kriitikko kirjoitti, että Evancho "toi esiin kuuluisaa luontevuuttaan ja yhdistämiskykyään, mutta myös taakan olla lapsisopraano, todellinen ilmiö. Ihmiset ovat valmiita maksamaan paljonkin hänen näkemisestään ja orkesterit jonottavat saadakseen hänet näyttämölleen. Mutta ihmiset miettivät kuitenkin, ymmärretäänkö hänen parastaan elämässä; pitäisikö hänen olla kotonaan...syömässä jäätelöä pikemminkin kuin Denverissä. ...Ja kuitenkin kuulijat nousevat yhä uudelleen ylös osoittamaan seisaaltaan suosiotaan, niin kuin hän toivookin." Naples Daily Newsin arvostelussa sanottiin: "Hänen luontevuutensa. Hänen kontrollikykynsä. Hänen alansa. ...Hänen äänensä ja hänen esiintymisensä käyttivät loppuun kaikki sanakirjan superlatiivit."

Vuonna 2013 eräs kriitikko kirjoitti: "Hänen puhtaat ja hyvin muodostetut vokaaliäänteensä koskettivat jokaisen sydäntä konsertissa. Joka vuosi hänen äänensä näyttää kehittyvän paremmaksi ja paremmaksi." The Atlanta Journal-Constitutionin arvostelija kutsui Evanchoa "kunnioitusta herättäväksi lahjakkuudeksi" ja "teknisesti virheettömäksi", "Evancholla on enkelin ääni." The Buffalo Newsin toimittaja kirjoitti: "tämän kypsän äänen sävyssä, joka lähtee tästä lapsesta, on liikuttavuutta. Hänen korkeat sävelensä ovat ilo."

Huomionosoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evancho nimettiin the National League of Junior Cotillionsin vuoden 2011 kymmenen parhaiten käyttäytyneen henkilön listalle "hänen nuorena esiintyjänä osoittamansa nöyryyden ja kohteliaisuuden" vuoksi. 13. huhtikuuta 2012 hän sai huomionosoituksen Senator John Heinz History Centerissä sen 20:nnessä Annual History Makers Award Dinner -illallisella yhtenä viidestä "arvostetusta pittsburghilaisesta... jotka tunnistetaan heidän poikkeuksellisesta tuestaan Länsi-Pennsylvanian, kansakunnan ja maailman historian hyväksi." Evancho oli nuorin koskaan näin arvostettu henkilö. The Kean Quest Talent Search on jakanut vuodesta 2011 vuotuisen "The Jackie Evancho Award" -stipendin kilpailuun osallistuvalle, joka "ilmentää rohkeutta ja päämäärätietoisuutta sekä puskee eteenpäin seuratakseen unelmiaan." Vuosina 2011 ja 2012 Billboard nimesi Evanchon listalleen "21 under 21: Music's Hottest Minors".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Micco, Cindy Cusic. Jackie Evancho Tweets About Visit with Japan's Imperial Family", Pine-Richland Patch, tammikuun 9. 2012
 2. "Jackie Evancho on Classical-Crossover", Classical-crossover.co.uk, viitattu lokakuun 26. 2011
 3. a b Gormly, Kellie B. "Pine-Richland 9-year-old to sing national anthem at Pirates opener", Pittsburgh Tribune-Review, April 5, 2010, viitattu 26.1.2014
 4. a b Bussmann, Kate. "'I want to sing at Simon Cowell's wedding': Meet the little girl with the huge voice", Mail Online, June 5, 2011
 5. Kanny, Mark. "Jackie Evancho talks about school, music, life as a star", Pittsburgh Tribune-Review, October 14, 2011, viitattu 26.1.2014
 6. Lawson, Kyle. "Jackie Evancho's favored to win $1 million, Vegas show", Pittsburgh Tribune-Review, September 8, 2010, viitattu 26.1.2014
 7. Sinichak, Jessica. "Jackie Evancho Opens Up on Fame, Staying Humble", North Hills Patch, Toukokuun 7. 2013, viitattu 10.2.2014
 8. Adams, David. "Child singing star Jackie Evancho balances school, career", Reuters, 10.1.2014, viitattu 10.2.2014
 9. Pineda, Olivia. "Jackie Evancho, Young Award-winning Singer", Amazing Kids magazine, December 1, 2010, viitattu tammikuun 14. 2012; and Lawson, Kyle. "Young Richland singing phenom's family is anchor", Pittsburgh Tribune-Review, August 14, 2010, viitattu 11.1 2013
 10. "Child Singer Jackie Evancho's Dog Loves to Roll in Duck Poo", Peoplepets.com, People magazine, May 5, 2011; Tillotson, Kristin. "Get to know young Jackie Evancho", Star Tribune, December 19, 2013
 11. Rodman, Sarah. "High Five: Jackie Evancho", The Boston Globe, December 31, 2013

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.