Jack Suchet

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jack Suchet ([su:ʃeɪ]) (10. toukokuuta 1908 Johannesburg, Etelä-Afrikka9. syyskuuta 2001) oli brittiläinen gynekologi ja synnytyslääkäri, joka tutki penisilliinin vaikutusta sukupuolitauteihin yhdessä Alexander Flemingin kanssa. Hän oli brittiläisen näyttelijä David Suchetin ja uutisankkuri John Suchetin isä.

Varhaiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Suchet syntyi Etelä-Afrikassa. Hänen isänsä Isidor Suchedowitz oli liettuanjuutalainen siirtolainen Memelistä. Isidor Suchedowitz muutti nimensä Suchetiksi ja toivoi pojastaan liikemiestä. Jack Suchet opiskeli liiketaloutta Kapkaupungin yliopistossa.

Muutto Englantiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suchet muutti vuonna 1932 Englantiin ja elätti itsensä myymällä jäätelöä Lontoon Paddingtonin rautatieasemalla, myymälä omaa vertaan ja pelaamalla bridgeä rahasta sekä tekemällä doping-testejä greyhoundien syljestä. Bridge jatkui Suchet'n harrastuksena loppuelämän. Suchet aloitti opiskelut St Mary's Hospital Medical Schoolissa vuonna 1933 ja erikoistui synnytyksiin ja gynekologiaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suchet työskenteli St Maryn sairaalan synnytysosastolla ja hänestä tuli myöhemmin sukupuolitautiosaston johtaja. Toisen maailmansodan aikana hän työskenteli Alexander Flemingin kanssa tutkien penisilliinin vaikutusta sukupuolitauteihin. Hän työskenteli myös armeijan lääkintäjoukoissa (Royal Army Medical Corps) ja palasi myöhemmin St Mary'siin. Vuonna 1953 hän aloitti oman vastaanoton Harley Streetillä ja työskenteli tämän lisäksi Itä-Lontoon sairaaloissa.