Jaakko Kuorikoski (filosofi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jaakko Kuorikoski
Henkilötiedot
Syntynyt1977
Kuopio
Arvonimiapulaisprofessori
Koulutus ja ura
Tutkimusalue tieteenfilosofia, yhteiskuntatieteiden filosofia
Aiheesta muualla
Kotisivu

Jaakko Kuorikoski (s. 1977) on professori käytännöllisen filosofian oppiaineessa Helsingin yliopistolla.[1]

Kuorikoski valmistui filosofian maisteriksi 2002 Helsingin yliopistosta pääaineenaan teoreettinen filosofia.[1] Myös väitöskirjansa Society by Numbers: Studies on Model-Based Explanations in the Social Sciences hän teki Helsingin yliopistolle vuonna 2010.[2] Vuonna 2017 Kuorikoski aloitti työskentelyn apulaisprofessorina Tampereen yliopiston New Social Research -tutkimusohjelmassa. Vuonna 2020 hän siirtyi Helsingin yliopistolle käytännöllisen filosofian apulaisprofessoriksi.[3]

Kuorikosken tutkimusalaa ovat yleinen tieteenfilosofia ja yhteiskuntatieteiden filosofia. Kuorikoski on tutkinut erityisesti tieteellisen selittämisen ja ymmärtämisen kysymyksiä, syy-seurauspäättelyä ja kausaliteetin metafysiikkaa sekä mallintamista yhteiskuntatieteissä (erityisesti taloustieteessä).

Kuorikoski on julkaissut lukuisia tutkimusartikkeleita ja hänen tutkimuksensa on palkittu useilla palkinnoilla. Kuorikoskelle on myönnetty muun muassa Suomalaisen Tiedeakatemian nuoren humanistitutkijan Jutikkala-palkinto (2016).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Suomalaisen Tiedeakatemian Jutikkala-palkinto 2016 Jaakko Kuorikoskelle 11.10.2016. Suomalainen tiedeakatemia. Viitattu 22.4.2023.
  2. Jaakko Kuorikoski: Society by Numbers : Studies on Model-Based Explanations in the Social Sciences. Filosofisia tutkimuksia Helsingin yliopistosta, 22.6.2010. Artikkelin verkkoversio.
  3. Jaakko Kuorikoski Helsingin yliopiston tutkimusportaali. Viitattu 22.4.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]