Jörgen Kruth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jörgen Kruth
Henkilötiedot
Syntynyt8. toukokuuta 1974 (ikä 47)
Tukholma
Potkunyrkkeilijä
Lempinimi The Last Viking
Pituus 188 cm
Paino 105 kg
Tilastot
Ottelut 87
Voitot 71
– tyrmäyksellä 31
Tappiot 14

Jörgen Ingemar Kruth (s. 8. toukokuuta 1974 Tukholma) on tunnettu ruotsalainen uransa lopettanut kickboxing-kilpailija. Hän on tehnyt kickboxingin lisäksi kilpauraa myös muiden taistelulajien parissa. Kruth on entinen kaksinkertainen Muay Thai Councilin raskaan sarjan maailmanmestari. Häntä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista Pohjoismaisista kickboxing-kilpailijoista.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kruth aloitti uransa taistelulajien parissa vuonna 1984. Hän yritti ensin judoa ja jujutsua, mutta muutaman vuoden kuluttua hän vaihtoi taekwondoon. Vuonna 1987, Kruthin ollessa 13-vuotias, hän oli ensimmäistä kertaa yhteydessä Muay Thain kanssa. Tällöin Po Lindwall ryhtyi hänen valmentajakseen. Hän kamppaili ensimmäisen Muay Thai -ottelunsa jo vuonna 1988. Seuraavina vuosina hän otteli myös mm. savatessa, mutta lopulta vuonna 1994 19-vuotiaasta Kruthista tuli Pohjoismaiden Muay Thai –mestari. Tästä jatkui hänen voittoputkensa, ja hän teki upean uran kickboxingin ja Muay Thain parissa.

Hän teki tämän jälkeen vielä debyytin MMA:n (mixed martial arts) parissa vuonna 2009 ja saavutti seuraavina vuosina ennätyksellisiä tuloksia myös tässä lajissa. Kruth on lopettanut aktiivisen kilpauransa taistelulajien parissa. Tilalle hänelle on kuitenkin muodostunut toinen kilpailullinen intohimo, nimittäin pokeri. Kruth on osoittautunut varsinaiseksi pokerilahjakkuudeksi, ja nykyään hän kilpailee Ruotsin mestaruussarjassa.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Jörgen Kruth