Ivo Miro Jović

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ivo Miro Jović
Ivo Miro Jovic.jpg
Bosnia ja Hertsegovinan presidenttineuvoston kroaattijäsen
2005-2006
Edeltäjä Dragan Čović
Seuraaja Željko Komšić
Henkilötiedot
Syntynyt15. heinäkuuta 1950 (ikä 71)

Ivo Miro Jović (s. 15. heinäkuuta 1950 Čapljina, Bosnia ja Hertsegovina) oli Bosnia ja Hertsegovinan presidenttineuvoston jäsen 9. toukokuuta 2005 lähtien marraskuuhun 2006. Parlamentti valitsi hänet erotetun Dragan Čovićin tilalle. Jović edustaa Bosnian ja Hertsegovinan kroaatteja. Jović toimi presidenttineuvoston puheenjohtajana 28. kesäkuuta 2005 lähtien kahdeksan kuukauden ajan.

Jović opiskeli historiaa Sarajevon yliopistossa ja taloustiedettä Rijekassa ja työskenteli opettajana Ilijašissa ja Kiseljakissa.

Politiikkaan hän lähti, kun kroaattien demokraattinen liitto Bosnia ja Hertsegovinassa (Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, HDZ-BiH) ehdotti häntä 1997 virkaan Keski-Bosnian kantoniin. Tämän jälkeen Jović nimitettiin vuonna 1999 liittovaltion hallitukseen varakulttuuriministeriksi, jossa tehtävässä hän toimi 2001 asti. Vuoden 2002 vaaleissa Jović valittiin Bosnia ja Hertsegovinan parlamentin alahuoneeseen. Presidenttineuvostoon hänet nimitettiin korruption vuoksi erotetun Čovićin seuraajana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]