Ithaca 37

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ithaca 37
Ithaca 37.jpg
Tyyppi haulikko
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tekniset tiedot
Aseen pituus pituus:1003 mm[1]
Paino (tyhjänä) 3,06 kg tyhjänä [1]

Ithaca 37 on pumpputoiminen haulikko, jota tehdään suuria määriä siviili-, sotilas-, ja poliisivoimien käyttöön. Ase tunnetaan myös nimellä Featherlight, ja se hyödyntää uutta sinkoutumisen ja lastauksen yhdistelmää.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseen ovat suunnitelleet John Browning ja John Pedersen. Ase oli alun perin markkinoilla nimellä Remington Model 17. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Ithaca Gun Company oli kehittänyt uuden pumpputoimisen haulikon, jonka ideana oli ensisijaisesti kilpailla Winchester Model 12:n kanssa.

Lamakauden ahdistaessa ja suursodan häämöttäessä oli ehkä huonoin mahdollinen aika esitellä uusi urheiluase.lähde? Haulikko kuitenkin vakuutti toisessa maailmansodassa ja osoitti suunnittelun onnistuneen. Monet urheiluaseiden valmistajat lopettivat tuotannon samana aikana, kun Ithaca puolestaan ryhtyi sodan aikana lisäämään tuotantoaan sotilaskäyttöön, esimerkiksi M1911-pistoolit ja M3-konepistoolit.

Toisen maailmansodan jälkeen Ithaca 37 sai omistajamuutoksen vuoksi uuden nimen Model 87. Tuotanto keskeytettiin vuonna 2005, kun Ithaca jälleen kerran vaihtoi omistajaa. Tuotanto on jatkunut Ohiossa.

Käyttäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurin yksittäinen käyttäjä Yhdysvaltain asevoimien ulkopuolella on Los Angelesin poliisilaitos.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä aseisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.