Isto Turpeinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Veikko Isto Kalevi Turpeinen (s. 9. syyskuuta 1960 Rautjärvi) on tanssitaiteen tohtori, tanssija, tutkija ja pedagogi.

Hän on taideasiantuntija Taiteen edistämiskeskuksessa Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluissa.

Hän on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa yliopistonlehtorina (2019–2020)ja vierailevana tutkijana Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa (2018–2019). Tutkimusaiheena oli ”Organisaatiotutkimus taideorganisaatiosta: Mistä on tanssin hyvä tehty? Toimintatutkimus tanssikulttuurien muutosta yhteiseen taloon”.

Hän on ollut lisäksi tutkijatohtorina (2017–2019) Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Arts as Public Service: Strategic Steps towards Equality -hankeessa, jossa hän toimi kahdessa ArtsEqual]-tutkimusryhmässä: Arts at School ja Basic Arts Education for All.

Hän on Taideosuuskunta Apinatarhan ja Vapaan Tanssikoulun (TPO) perustajajäsen. Hän on toiminut pitkään Suomen Taidekasvatuksen Tutkimusseuran johtokunnan jäsenenä. Hän on Suomen miestutkimusseuran (SuMS) hallituksen jäsen. Hänen erikoisalaansa on tanssin raakalautatyötapa, jota hän on kehittänyt työskennellessään poikien ja miesten kanssa.

Hän on väitellyt Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa 2015. Taidepedagogisen väitöstutkimuksen nimi on Raakalautaa ja rakkautta. Kolme sommitelmaa oman elämän tanssista.[1]

Hän sai vuonna 2002 Lastenkulttuurin valtionpalkinnon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]