International Photography Hall of Fame and Museum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
International Photography Hall of Fame and Museum
Museon logo.
Museon logo.
Tyyppi valokuvamuseo
Sijainti St. Louis, Missouri
Perustettu 1965
Johtaja John Nagel[1]
Kotisivut http://www.iphf.org/
Koordinaatit 38°38′13″N, 90°13′44″W
Kartta
International Photography Hall of Fame and Museum

International Photography Hall of Fame and Museum (IPHF) on St. Louisin Grand Centerissa sijaitseva valokuvaukseen keskittyvä museo, joka ylläpitää valokuvauksen kunniagalleriaa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

International Photography Hall of Fame and Museumin taustalla oli Professional Photographers of American perustaman Photographic Art and Science Foundationin projekti, jonka tarkoituksena oli luoda kunniagalleria merkittäville valokuvaajille ja keksijöille. Museolla ei alkuun ollut mitään toimitiloja, jossa se olisi voinut esitellä kunniagalleriaan valittuja tai säätiön kokoelmia. Säätiön kokoelmat kuitenkin kasvoivat, kun monet lahjoittivat sille antiikkisia kameroitaan. Museo avasi ovensa 1977 Santa Barbarassa Kaliforniassa Brooks-instituutissa.[2]

Museo toimi Santa Barbarassa vuoteen 1983, jolloin se muutti Oklahoma Cityyn.[2] Siellä museon toimitilat olivat tiederakennuksessa, mutta kun rakennus päätettiin omistaa kokonaan tieteelle, valokuvamuseo joutui etsimään uudet tilat. Museota ajateltiin siirrettäväksi muun muassa Rochesteriin ja Miamiin, mutta se sai uuden kotinsa St. Louisista, kun museon johtaja John Nagel oli tavannut Grand Centerin johtajan Vincent Schoemehlin.[3] Uusi museo avattiin lokakuussa 2013, ja sitä varten jouduttiin kuukausien ajan keräämään varoja ja rakentamaan uusia tiloja.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. IPHF Leadership Photographic Art & Science Foundation. Arkistoitu 25.3.2014. Viitattu 30.3.2014. (englanniksi)
  2. a b Mission & History Photographic Art & Science Foundation. Arkistoitu 25.3.2014. Viitattu 30.3.2014. (englanniksi)
  3. International Photography Hall of Fame finds a St. Louis home 29.9.2013. stltoday.com. Viitattu 30.3.2014. (englanniksi)
  4. Russell, Stafane: The Arts: International Photography Hall of Fame and Museum in Grand Centere St. Louis Magazine.. Viitattu 30.3.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]