Koordinaatit: 46°41′N, 7°51′E

Interlaken

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Interlakenin vaakuna
Näkymä Interlakeniin

Interlaken (aikaisemmin Aarmühle) on 5 087 asukkaan kunta Sveitsissä, Bernin kantonissa. Alppien läheisyydessä, maan keskiosassa sijaitseva kunta on tunnettu matkailukohde. Aarejoki virtaa kunnan läpi.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interlaken sijaitsee kahden järven välissä, itäpuolella on Brienzjärvi ja länsipuolella Thuninjärvi. Kunta on saanut nimensäkin sijainnistaan (lat. inter lacus = järvien välissä). Nykyinen nimi otettiin kuitenkin käyttöön vasta vuonna 1891, jolloin se korvasi vanhan nimen, Aarmühlen.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemmin Interlaken tunnettiin tekstiili- ja kellotuotannostaan, mutta nykyään matkailu on tärkein tulonlähde. Matkailijoita vetää kuntaan muun muassa läheisyydessä sijaitseva Jungfrau, yli 4 000 metrin korkuinen vuori. Itse kunta sijaitsee 568 metriä merenpinnan yläpuolella.

Victoria-Jungfrau, Interlaken

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interlakenissa on kaksi rautatieasemaa; itäinen Interlaken Ost ja läntinen Interlaken West. Interlaken Ost on risteysasema, josta on kotimaisten yhteyksien lisäksi suoria junayhteyksiä Saksaan (Hampuriin ja Berliiniin) sekä Ranskaan (Pariisiin)[1].

Moottoritie A8 kulkee Interlakenin kautta.

Thuninjärvellä ja Brienzjärvellä on reittilaivaliikennettä.

Nähtävyyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Interlakenissa sijaitsee myös Erich von Dänikenin ideoima ja osittain rahoittama Mystery Park -teemapuisto, joka rakentuu Dänikenin kuuluisaksi tekemän muinaisastronauttiteorian ympärille. Teemapuisto avattiin vuonna 2003 ja suljettiin vuonna 2006 ajauduttuaan talousvaikeuksiin riittämättömien kävijämäärien vuoksi. Tauon jälkeen uusi omistaja avasi teemapuiston kuitenkin kesäkaudeksi 2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.