Inside You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Inside You
The Isley Brothers
Studioalbumin Inside You kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  Bearsville Studios,
New York, N.Y.
Power Station,
New York City, New York
 Julkaistu 1981
 Formaatti LP-levy
 Tuottaja(t) The Isley Brothers
 Tyylilaji soul
 Kesto 38.59
 Levy-yhtiö T-Neck Records
Epic Records
The Isley Brothersin muut julkaisut
Grand Slam
1981
Inside You
1981
The Real Deal
1982

Inside You on yhdysvaltalaisen The Isley Brothers -nimisen soul-yhtyeen studioalbumi vuodelta 1981. Tuotanto on yhtyeen jäsenten aikaansaannosta. Yhdysvalloissa kustantaja on yhtyeen oma T-Neck Records Inc. luettelotunnuksen ollessa 37533 ja Euroopassa CBS:n Epic tunnuksella EPC 85252.

Albumin perusnauhat on äänittänyt Tom Edmonds New Yorkissa Bearsville-studioilla. Kappaletta "First Love" lukuun ottamatta albumilla kuullaan jousisoittimia, jotka on äänitetty New York Cityssä Power Station -studiolla. Masteroinnin on tehnyt Stan Kalina New Yorkissa CBS:n äänitysstudioilla. Tähän on käytetty CBS DisComputer™ -systeemiä.

Kansikuvan teossa yhtyeen vaatettajina ovat olleet Nashvillessä toimiva The Alamo ja newyorkilainen The Longhorn Leather, Inc. Kannen on suunnitellut Allen Weinbeg ja valokuvat on ottanut David Kennedy. Epic-merkillä ilmestyneen LP-levyn kantta on tehty Hollannissa.

Kiitoksissa on mainittu Roger Mayer. Albumi on omistettu Isleyn veljesten äidille Sallye Bernice Isleylle.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-puoli

  1. Inside You (Parts I & II) – 9.03
  2. Baby Hold On – 4.22
  3. Don’t Hold Back Your Love (Parts I & II) – 9.03

B-puoli

  1. First Love – 4.37
  2. Love Merry-Go-Round – 5.07
  3. Welcome Into My Heart – 5.02
  4. Love Zone – 4.28

Kappaleen "First Love" tekijä on David Townsend ja muiden O. Isley, R. Isley, E. Isley, R. Isley, M. Isley ja C. Jasper. Nämä ovat The Isley Brothersin jäseniä. Julkaisuyhtiöt ovat Bovina Music Inc. ja April Music Inc. (ASCAP). Jälkimmäinen on oikeudenhaltija. Kappaleiden sanat on painettu LP-levyn suojapussiin.

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levykannen kuvassa The Isley Brothersin muusikot ovat vasemmalta oikealle:

Lisäksi mukana ovat

Jousi- ja puhallinsoittimien sovitukset on tehnyt Chris Jasper ja hän on myös johtanut ko. muusikoita.

Jousisektio kappaleilla "Inside You", "Don't Hold Back Your Love", "Love Merry-Go-Round" ja "Welcome Into My Heart":

Harpunsoittaja kappaleella "Don't Hold Back Your Love" on Gloria Agostini ja kappaleella "Welcome Into My Heart" Eve Otto.

Jousisektio kappaleilla "Baby Hold On" ja "Love Zone":

Kappaleen "First Love" puhallinsektio:

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blues News -lehden numerossa 6/1981 on kopio englantilaisen Blues & Soul -lehden Top American Soul Albums -listasta ja siinä The Isley Brothersin Inside You (T-Neck 37533) on sijalla 9 edellisen sijoituksen ollessa 15.

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blues News -lehden numerossa 6/1981 on kopio englantilaisen Blues & Soul -lehden Top American Soul Singles -listasta ja siinä The Isley Brothersin Inside You (T-Neck 02531) on sijalla 8 edellisen sijoituksen ollessa 20.

Blues Newsin numerossa 2/1982 em. listalla The Isley Brothersin Welcome Into My Heart (T-Neck 02705) on sijalla 41 edellisen sijoituksen ollessa 39.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarno Alén on esitellyt albumin Blues News -lehden numerossa 2/1982. Siinä hän toteaa, että yhtyeen musiikillinen uudistuminen hyväksi havaitulta linjalta on ollut 1970-luvulla vähäistä. Albumit, kuten tämäkin, ovat kuitenkin olleet hyvätasoisia. Tältä albumilta ei ole kuitenkaan saatu huippuhittiä. Albumin hyvänä puolena hän pitää muun muassa sitä, että Ronnie Isleyn terävä ote laulusolistina jatkuu tälläkin levyllä. Ykköspuolen vanhahtavaa, 1950-luvun doo-wop-balladia muistuttavaa päätöskappaletta Alén kehuu erityisesti.

Blues News -lehden juhlanumerossa 100 (4/1986) on esitelty kaikkien aikojen soul-artisteja otsikon Get Into Soul alla ja siinä The Isley Brothersin suositeltavista albumeista on mainittu Forever Gold (T-Neck / Epic) sekä tässä käsitelty Inside You (T-Neck 37533).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Isley Brothers LP Inside You (Epic EPC 85252, 1981)
  • Blues News -lehden numerot 2/1981 s. 26; 6/1981 s. 22; 2/1982 s. 17, 40; 5/1982 s. 31 ja 4/1986 s. 31
Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.