Ian Van Dahl

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ian Van Dahl
(20002008)
Ian Van Dahl Eric and Christophe 2002-03-28.jpg
Tiedot
Tyylilaji: pop, trance
Sivusto: http://www.ianvandahl.com
Jäsenet
Annemie Coenen  
Peter Luts  
David Vervoort  
Christophe Chantzis  
Erik Vanspauwen  

Ian Van Dahl oli belgialainen elektronista musiikkia tekevä yhtye, joka muodostui viidestä jäsenestä. Vuoden 2008 alussa yhtye ilmoitti hajoavansa, josta oli ollut runsaasti puhetta fanien keskuudessa jo pidempään. Yhtyeen hajoamisen tuloksena vokalisti Annemie Coenen ryhtyi soolouralle ja yhtyeen kolmannen albumin valmistuttua heinäkuussa 2007, se päätettiin julkaista Annemie Coenen debyyttialbumina, jonka tuottajana toimii yhtyeen jäsen Peter Luts.

Yhtyeen jäsenet ovat Annemie Coenen, Peter Luts ja David Vervoort, sekä tuottajat Christophe Chantzis ja Erik Vanspauwen. Luts ja Vervoort ovat myös työskennelleet Lasgo-nimisen house/trance-ryhmän kanssa.

Ian Van Dahl tunnetaan parhaiten kesähitistään "Castles In The Sky" (2001), joka sijoittui myyntilistoilla eri puolilla Eurooppaa erinomaisesti. Alkuperäinen versio kyseisestä kappaleesta sisälsi laulaja Martine Theeuwenin vokaalit, mutta Coenen korvasi hänet myöhemmin yhtyeessä, koska levy-yhtiö halusi enemmän ulkonäköä omaavan laulajan.

Muita Ian Van Dahlin menestyneitä tuotoksia ovat muun muassa kappaleet "Try", "Reason", "Will I?", "Believe", "I Can't Let You Go", "Secret Love" sekä "Inspiration".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]