Hurghada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hurghada
(Al Ghardaqah)
الغردقة
El Dahar -bazaarin pääkatu Hurghadassa.
El Dahar -bazaarin pääkatu Hurghadassa.

Hurghada

Koordinaatit: 27°14′N, 33°50′E

Valtio Egypti
Kuvernoraatti Al-Bahr al-Ahmar
Väkiluku (2006) 160 901


Hurghada (arab. الغردقة‎, Al Ghardaqah) on Punaisenmeren länsirannalla Egyptissä sijaitseva kaupunki, jossa on noin 160 000 asukasta.[1] Kaupunki perustettiin 1900-luvun alussa, ja se alkoi laajentua pienestä kalastajakylästä lomakohteeksi 1980-luvulla, kun eurooppalaiset, amerikkalaiset ja arabisijoittajat ottivat sen sijoituskohteekseen.

Maymya, suojeltu saari Hurghadassa.

Hurghadan pääelinkeino on nykyään matkailu. Kaupunki houkuttelee etenkin vesiurheilun harrastajia; tarjolla on hyviä mahdollisuuksia muun muassa sukelluksen, purjelautailun tai purjehduksen harrastamiseen.

Monet matkailijat tulevat seudulle Hurghadan lentoaseman kautta.

Hurghadan kaupunki on jakautunut kolmeen suurempaan alueeseen Sakkalaan, El-Dahariin ja Mamshaan. Sakkala on vilkas katu täynnä pieniä kauppoja ja ravintoloita. El-Daharin alueelta löytyy basaari alueen lisäksi muun muassa koptikristittyjen kirkko ja vihannestori. El Mamsha on neljän kilometrin mittainen kävelykatu, jonka varrelta löytyy kauppoja ja ravintoloita. [2]

Liikkuminen Hurghadassa on hyvin edullista. Taksimatka kaupungin osasta toiseen maksavat alle kaksi euroa (noin 20-40 Egyptin puntaa). Takseja parempi vaihtoehto liikkumiseen on Uber tai paikallinen Careem-sovellus. Hinnat ovat yhtä edulliset, mutta hinnasta ei tarvitse tapella. [3]

  1. Egypt - Cities citypopulation.de. citypopulation.de. Viitattu 2.2.2015. (englanniksi)
  2. Hurghada-matkailusivusto lifebeyondex.com. https://www.lifebeyondex.com/post/city-of-hurghada. Arkistoitu 20.9.2020. Viitattu 9.3.2020. (englanniksi)
  3. Hurghada-matkailusivusto lifebeyondex.com. https://www.lifebeyondex.com/post/hurghadataxi. Arkistoitu 20.9.2020. Viitattu 9.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Matkaopas aiheesta Hurghada Wikivoyagessa (englanniksi)
Tämä Afrikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.