Huonosti käyttäytyvät miehet

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Huonosti käyttäytyvät miehet
Men Behaving Badly
Tyyli komedia
Kestoaika n. 30 minuuttia
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Iso-Britannia
Verkko

Yhdistyneen kuningaskunnan lippuITV

Yhdistyneen kuningaskunnan lippuBBC One
Tuotantokausia 7
Jaksoja 42
Tuotanto
Ohjaaja(t) Martin Dennis
Käsikirjoittaja(t) Simon Nye
Tuotantoyhtiö(t) Hartswood Films
Aiheesta muualla
IMDb

Huonosti käyttäytyvät miehet (Men Behaving Badly) on vuosina 19921998 tehty Simon Nyen käsikirjoittama brittiläinen tilannekomediasarja. Sarjaa tehtiin 42 jakson ja seitsemän tuotantokauden verran. Suomessa sarjaa ovat esittäneet Nelonen, TV5 ja Kutonen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gary Strang (Martin Clunes) on noin 35-vuotias mies. Hän toimii johtajana murtohälyttimiä myyvän yrityksen aluekonttorissa, jossa on kolme työntekijää. Gary ja Dorothy ovat olleet yhdessä monta vuotta, ja viimeisessä erikoisjaksossa he saivat lapsen. Garyn suosikki artisti on Barry White, ja Gary suojelee Barry Whiten LP-levyjä silmä tarkkana.
  • Tony Smart (Neil Morrissey) on Garyn alivuokralainen ja oli sarjassa mukana 7. jaksosta lähtien Dermotin poistuttua. Vaikka Tony on Garyn alivuokralainen, eräässä jaksossa selvisi ettei hän ole koskaan maksanut vuokraansa. Tony on työskennellyt useissa ammateissa ja saanut aina potkut. Hän on ollut mm. levydivarin myyjä, vanhainkodin työntekijä, murtovaras ja kadulla esiintyvä pantomiimikko. Tony oli viimeisessä erikoisjaksossa postimies. Tony ja Gary puhuvat usein Kylie Minoguesta ja parhaimmista rinnoista. Tony on äänestetty Huonosti käyttäytyvien miesten nettisivuilla sarjan hauskimmaksi henkilöksi.
  • Dorothy (Caroline Quentin) on seurustellut sarjan alkaessa Garyn kanssa jo viiden vuoden ajan ja heidän suhteensa on tärkeässä roolissa koko sarjan ajan. Hän on ammatiltaan sairaanhoitaja. Sarjan viimeisessä erikoisjaksossa Gary ja Dorothy saivat lapsen. Dorothylla on sarjan aikana myös muitakin miehiä Garyn lisäksi, mm. Graham ja Jamie. Dorothy meni myös Tonyn kanssa sänkyyn jaksossa "Vieraissa".
  • Deborah (Leslie Ash) asuu Garyn ja Tonyn yläkerran asunnossa. Tony on ihastunut Deborahiin, mutta ei onnistu saamaan tästä tyttöystävää. Hän on ammatiltaan tarjoilija. Jaksosta Häät lähtien Tony ja Deborah ovat olleet seksisuhteessa. Deborahia kutsutaan usein pelkästään nimellä "Debs".
  • Dermot Povey (Harry Enfield) on Garyn alivuokralainen sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Dermot oli myös ihastunut Deborahiin. Tony korvasi Dermotin toisella tuotantokaudella eikä Dermotia sen jälkeen enää nähty sarjassa.
  • George (Ian Lindsay) on työntekijä Garyn firmassa. Hän puhuu usein vaimostaan Marjoriesta, jota ei koskaan nähdä sarjassa.
  • Anthea (Valerie Minifie) on sihteeri Garyn firmassa. Hän on vanhapiika ja asuu siskonsa kanssa. Anthea joutuu usein paniikkiin ja puhuu sekavia. Anthealla on Cindy-niminen koira.
  • Les (Dave Atkins) on The Crown -pubissa juomien tarjoilijana "Hyvä pubi" -jaksoon saakka. Les on vähä-älyinen, lihava ja melkein kalju mies, joka röyhtäilee ja piereskelee baaritiskillä.
  • Kenneth, "Ken" (John Thomson) on uusi The Crownin pitäjä jaksosta "Hyvä pubi" lähtien. Ken ei joskus tunnu saavan sanaa suustaan, ja änkyttää.
  • Clive on Garyn ystävä, joka vihaa Garya ja toisin päin. Dorothy varsinkin vihaa häntä. Jaksossa "Häät" Clive nähdään ainoan kerran koko sarjan historian aikana. Clivea jaksossa esittää sarjan kirjoittanut Simon Nye. Jaksossa kuullaan myös ainoan kerran Cliven puhetta (tosin Clive on videokameran takana).

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]