Howard Marks

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Howard Marks

Howard Marks (s. 13. elokuuta 1945 Kenfig Hill, Wales) on walesilaissyntyinen kirjailija ja tunnettu kannabiksen puolestapuhuja, joka nuorena opiskeli filosofiaa ja ydinfysiikkaa Balliol Collegessa Oxfordissa. Ehkäpä parhaiten hänet tunnetaan kannabiksen salakuljettajana, joka tuomittiin Yhdysvalloissa maailman suurimpana huumeiden salakuljettajana 1980-luvun lopulla. Lisäksi hänet kytkettiin mafiaan sekä ryhmittymiin kuten MI6 ja IRA.

Marks jäi kiinni 1988 American Drug Enforcement Agencylle. Howard ja hänen vaimonsa Judy Marks luovutettiin Mallorcalta Floridaan. Heillä on kolme lasta, Amber, Francesca ja Patrick. Marks vietti seitsemän vuotta pahamaineisessa Terra Hauten vankilassa, Indianassa, Yhdysvalloissa ja vapautui 1995 sieltä ehdonalaiseen. Urallaan 1970- ja 1980-luvuilla kannabiksen salakuljettajana toimiessaan hän ei käyttänyt väkivaltaa ja kieltäytyi salakuljettamasta ns. kovia huumeita. Salakuljettajana Marksilla oli kymmeniä eri aliaksia ja hän omisti useita rahanpesuun erikoistuneita yrityksiä.

Pian vankilasta päästyään Marks julkaisi vuonna 1996 menestyneen elämäkertakirjan Mr. Nice, joka on käännetty useille eri kielille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]