Horatio Caine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Horatio Caine
Luoja(t) Ann Donahue
Carol Mendelsohn
Anthony E. Zuiker
Näyttelijä(t) David Caruso
Ensi-
esiintyminen
CSI:n jaksossa 2.22 Cross Jurisdictions
Henkilötiedot
Ammatti poliisipäällikkö, rikospaikkatutkija, luutnantti
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Yhdysvallat Miami, Florida, Yhdysvallat
Suhteet
Sisarukset Raymond Caine (kuollut)
Puoliso(t) Marisol Delko Caine (kuollut)
Lapset Kyle Harmon
Sisarusten lapset Raymond Caine Jr. (veljenpoika)
Madison Keaton (veljentytär)
Muut sukulaiset Eric Delko (lanko, työtoveri)
Tutut Calleigh Duquesne
Frank Tripp
Ryan Wolfe
Jesse Cardoza
Walter Simmons
Natalia Boa Vista

Horatio Caine on fiktiivinen poliisipäällikkö ja rikospaikkatutkija rikossarjassa CSI: Miami. Häntä esittää näyttelijä David Caruso.

Horatio esiintyi ensimmäistä kertaa alkuperäisessä CSI-sarjassa vuonna 2002. Koska hahmosta nousi suuri kohu, hahmolle järjestettiin kokonaan oma televisiosarja. Horatio Caine on noussut kulttimaineeseen ja hänestä on tullut osa populaarikulttuuria. Tämän seurauksena Cainea on myös parodisoitu useissa komediasarjoissa, kuten Simpsonit, Kovan onnen kundi ja American Dad!.

Sarjassa CSI Miami Horatio kuvataan empaattisena ja suojelevaisena päällikkönä, joka asettaa aina muut itsensä edelle. Hän pitää lupauksensa ja on valmis auttamaan niin tuntemattomia kuin kollegoitaankin. Horation tunnusmerkeiksi sarjassa on kehkeytynyt mustat aurinkolasit, siisti pukeutuminen ja harmaa ”työauto”. Hahmo on kuitenkin myös hiukan surumielinen ja jää yleensä aina lopuksi yksin.

Sarjan jaksot alkavat aina murhalla, jonka jälkeen Horatio tiimeineen saapuu paikalle. Kun Horatio näkee ruumiin, hän sanoo jotain ironista tai kyynistä, kuten "hyvää syntymäpäivää" uhrille, jolla oli ollut syntymäpäivä. Tämän jälkeen tulee alkutunnus.

Elämä ennen Miamia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horatio työskenteli aiemmin New Yorkin poliisin leivissä. Työn yhteydessä hän ampui myös miehen, joka tappoi hänen äitinsä ja oman isänsä. Vuonna 1995 hän nousi julkisuuteen pelastettuaan komeroon vangittuja lapsia, joiden vanhemmat oli tapettu. Tämän jälkeen hän matkusti Floridaan, jonka jälkeen liittyi Miamin poliisivoimiin.

Horatiolla on ex-tyttöystävänsä Julian kanssa poika nimeltä Kyle. Horation veli Raymond ja heidän vanhempansa ovat kuolleet. Äidin tappoi Horation isä. Horatio ampui oman isänsä, koska tämä oli vaarallinen. Hänen pikkuveljensä tappoi Antonio Riaz, joka tappoi myös muita Horatiolle tärkeitä ihmisiä, kuten hänen vaimonsa, joka oli Horation työtuttavan Eric Delkon sisar. Horatio alkoi pitää huolta veljenpojastaan tämän isän kuoltua. Horatio tappoi Antonio Riazin Eric Delkon kanssa jaksossa Tehtävä Riossa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]