Holly Short

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Holly Short
Luoja(t) Eoin Colfer
Ensiesiintyminen Artemis Fowl (2001)
Viimeinen
esiintyminen
Artemis Fowl: Viimeinen vartija (2012)
Henkilötiedot
Koko nimi Holly Short
Ammatti HALTiJa:n komisario
Sukupuoli Nainen
Ikä n. 80 vuotta
Kotipaikka Turvakaupunki
Luonteenpiirteet Punertavan ruskeat hiukset, eriväriset silmät (pähkinänruskea ja sininen), kahvinvärinen iho
Suhteet
Vanhemmat Coral Short (äiti, kuollut)

Komisario Holly Short on Eoin Colferin luoma menninkäinen Artemis Fowl -kirjasarjassa. Hän on HALTiJan (Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonnan TiedusteluJaos) ainoa naispuolinen poliisi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Holly valmistui HALin lentokoulusta parhain mahdollisin arvosanoin. Hän sai hopeiset TiJan terhonsa hieman kyseenalaisessa koeympäristössä komentaja Julius Rootin veljen, Turnball Rootin puututtua asiaan. Holly on ainoa HALTiJaan hyväksytty nainen. Hänellä on tapana ottaa suuria riskejä operaatioissaan ja toimia ohjeiden vastaisesti ja on siitä syystä komentaja Rootin silmätikku.

Holly oli saamassa ylennystä tarkastajaksi kirjassa "Opalin kosto". Alun perin Holly suunnitteli hylkäävänsä ylennyksen, mutta komentaja Rootin sanat saivat Hollyn muuttamaan mielensä. Rootin kuoleman jälkeen Holly kuitenkin erosi HAL:n palveluksesta ja perusti myöhemmin etsivätoimiston yhdessä Mulch Diggumsin kanssa.

Holly on suorittanut monta onnistunutta tiedustelukeikkaa lukuun ottamatta Hampurin tapausta. On ollut mukana useassa Artemiksen operaatiossa, kerran uhrina, useammin apulaisena.

Holly myös toimi Osasto 8 palveluksessa kirjoissa "Kadonnut siirtokunta" ja "Aikaparadoksi".

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pituudeltaan Holly on sentin keskivertomenninkäistä lyhyempi eli tasan metrin mittainen.

Hollylla on punaisenruskeat, lyhyet ja piikikkäät hiukset. Hänen molemmat silmänsä ovat alun perin pähkinänruskeat, mutta Kadonneessa siirtokunnassa tapahtuvan aikahyppäyksen aikana Artemis ja Holly vaihtavat vahingossa toiset silmänsä. Sen jälkeen Hollyn toinen silmä on pähkinänruskea ja toinen sininen.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ainoa sarjassa mainittu Hollyn perheenjäsen on hänen äitinsä Coral Short, joka toimi HALMeJa:ssa. Coral menehtyi jouduttuaan alttiiksi radioaktiiviselle jätteelle.