Koordinaatit: 47°18′N, 8°51′E

Hinwil

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hinwil-blazon.svg
Hinwilin sijaitsee Zürichin kaakkoispuolella.
Hinwilin kirkko.

Hinwil on kaupunki Zürichin kantonissa Sveitsissä. Hinwil on myös samannimisen hallintoalueen (saks. Bezirk) keskuspaikka. Kaupungin asukasluku on 10 128[1] (31.12.2009) ja sen pinta-ala on 22,3 km²[2].

Ensimmäiset oletetut maininnat Hinwilistä ovat vuodelta 745. Todennäköisesti alemannien asuttamaa kylää kutsuttiin tuolloin nimellä Hunichinwilare. Todennäköisesti Hinwil on ollut asuttu jo antiikin ajoista lähtien, sillä vuonna 1968 kirkon restauroinnissa löydettiin osia roomalaisaikaisesta kirkkorakennuksesta hypokausteineen.

Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä on Bachtelin vuori. Sen huipulla on radiomasto, johon on rakennettu näköalatasanne. Tasanteelta on hieno näkymä Alpeille.

Hinwil oli sveitsiläisen Formula 1 -tallin, Sauberin, kotipaikka. Sauberin tehdas sijaitsee edelleen kaupungissa. Hinwil on myös tunnettu siellä valmistettavista Bührer-traktoreista. Hinwilin ystävyyskunta on tšekkiläinen Jablonné nad Orlicí.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bilanz der ständigen Wohnbevölkerung (Total) nach Bezirken und Gemeinden. (Excel) Neuchâtel: Bundesamt für Statistik (BFS). Viitattu 19.11.2011. (saksaksi)
  2. Arealstatistik Standard - Gemeindedaten nach 4 Hauptbereichen. (Excel) 5.11.2009. Neuchâtel: Bundesamt für Statistik (BFS). Viitattu 19.11.2011. (saksaksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Hinwil
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.