Hines Ward

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hines Ward
Henkilötiedot
Syntynyt8. maaliskuuta 1976 (ikä 48)
Soul, Etelä-Korea
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 183 cm
Paino 93 kg
Pelipaikka laitahyökkääjä
Pelinumero 86
Pelaajaura
Seurat Pittsburgh Steelers
NFL-varaus 92. varaus, 1998
Pittsburgh Steelers
Pääsarjaura 1998–2011
Aiheesta muualla
www.hinesward.com

Hines E. Ward, Jr (s. 8. maaliskuuta 1976 Soul, Etelä-Korea) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja. Hän pelasi 14 kauttaNFL-liigan Pittsburgh Steelersissä. Wardin pelipaikka oli laitahyökkääjä.[1]

Urallaan Ward voitti kahdesti Super Bowlin, ollen kerran loppuottelun arvokkain pelaaja. Hänet valittiin myös neljästi NFL:n tähdistöotteluun Pro Bowliin.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukio-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ward esitteli atleettisia taitojaan pelinrakentajana lukiossa Forest Park High Schoolissa Georgian Forest Parkissa. Hänet valittiin kaksi kertaa Claytonin piirikunnan alueen parhaaksi hyökkäyspelaajaksi. Hän oli myös hyvä opiskelija.lähde?

Yliopistoura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ward pääsi Georgian yliopistoon ja pelasi yliopiston joukkueen Georgia Bulldogsin riveissä vuodet 1995–1998. Wardin 144 syötön vastaanottoa ja 1 965 edettyä jaardia olivat joukkueen historian parhaita suorituksia. Hän pelasi myös useilla pelipaikoilla. Yliopistouran aikainen loukkaantuminen oli kuitenkin vaarantaa hyvän sijoituksen NFL:n varaustilaisuudessa.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wardin monipuolisuus oli kuitenkin hyödyksi varaustilaisuudessa. Pittsburgh Steelers varasi hänet kolmannella varauskierroksella vuonna 1998. Ward on valittu muun muassa neljä kertaa peräkkäin NFL:n tähtikentälliseen, Pro Bowliin (kaudet 2001–2004). Hän myös eteni kuutena kautena yli 1 000 jaardia. Vuonna 2002 Ward laittoi Steelersin ennätykset uusiksi tekemällä 112 vastaanottoa ja 12 touchdownia.

Ward valittiin 5. helmikuuta 2006 pelatun Super Bowl XL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Steelers voitti Seattle Seahawksin 21–10 ja Wardin profiili yhdysvaltainkorealaisena ja monikansallisten vanhempien (äiti eteläkorealainen ja isä yhdysvaltalainen) lapsena nousi myös Etelä-Koreassa, jossa amerikkalainen jalkapallo on vähemmän tunnettu laji.

Kauden 2011 jälkeen Pittsburgh ei tarjonnut Wardille jatkoa. Ward ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa maaliskuussa 2012.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hines E. Ward Jr. Pro-football reference
  2. Ward announces retirement after 14 seasons with Steelers nfl.com. Viitattu 13.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]