Hines Ward

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hines Ward

Hines E. Ward, Jr (s. 8. maaliskuuta 1976 Soul, Etelä-Korea) on amerikkalaisen jalkapalloilija NFL:n Pittsburgh Steelersissä. Wardin pelipaikka on laitahyökkääjä.[1]

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukio-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ward esitteli atleettisia taitojaan pelinrakentajana Forest Park High Schoolin lukiossa Forest Parkissa Georgiassa, ja hänet valittiin kaksi kertaa Clayton Countyn alueen parhaaksi hyökkäyspelaajaksi. Hän oli myös hyvä opiskelija.

Yliopisto-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ward pääsi Georgian yliopistoon ja pelasi Georgia Bulldogsin riveissä vuodet 1995–1998. Wardin 144 syötön vastaanottoa ja 1 965 edettyä jaardia olivat joukkueen historian parhaita suorituksia. Hän pelasi myös useilla pelipaikoilla. Yliopistouran aikainen loukkaantuminen oli kuitenkin vaarantaa hyvän sijoituksen NFL:n varaustilaisuudessa.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wardin monipuolisuus oli kuitenkin hyödyksi varaustilaisuudessa. Pittsburgh Steelers varasi hänet kolmannella varauskierroksella vuonna 1998. Ward on valittu muun muassa neljä kertaa peräkkäin NFL:n tähtikentälliseen, Pro Bowliin (kaudet 2001–2004). Hän on myös edennyt viitenä kautena yli 1 000 jaardia. Vuonna 2002 Ward laittoi Steelersin ennätykset uusiksi tekemällä 112 vastaanottoa ja 12 touchdownia.

Ward valittiin 5. helmikuuta 2006 pelatun Super Bowl XL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Steelers voitti Seattle Seahawksin 21–10 ja Wardin profiili yhdysvaltainkorealaisena ja monikansallisten vanhempien (äiti eteläkorealainen ja isä yhdysvaltalainen) lapsena nousi myös Etelä-Koreassa, jossa amerikkalainen jalkapallo on vähemmän tunnettu laji.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hines E. Ward Jr. Pro-football reference

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]