Hetty ratkaisee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hetty ratkaisee
Hetty Wainthropp Investigates
Alkuperäiskieli englanti
Esitetty 1996 – 1998
Tuotantokausia 4
Jaksoja 28
Tuotanto
Käsikirjoittaja(t) David Cook
John Griffith Bowen
Säveltäjä(t) Nigel Hess
Tuotantoyhtiö(t) BBC
Aiheesta muualla
IMDb

Hetty ratkaisee (Hetty Wainthropp Investigates) on brittiläinen televisiosarja, jossa työväenluokkainen kotirouva Hetty Wainthropp tekee 60-vuotiaana elämänmuutoksen ja perustaa etsivätoimiston ratkomaan asuinseudullaan Luoteis-Englannissa tapahtuvia rikoksia. Nimiroolia esittää komediasarjasta Pokka pitää tunnettu Patricia Routledge.[1] Hänen aviomiestään näyttelee Derek Benfield ja assistenttiaan Dominic Monaghan.

BBC tuotti sarjaa vuosina 1996–1998 neljä tuotantokautta, yhteensä 28 jaksoa. Sarjan puolitoistatuntinen pilottijakso valmistui ja esitettiin jo vuonna 1989, mutta varsinaisessa sarjassa henkilöhahmot ja tapahtumat on kehitelty siitä huomattavasti poikkeaviksi. Pääosan esittäjä Patricia Routledge teki pilotin ja sarjan välillä suosikkisarjaa Pokka pitää (1990–1995). Sarja Hetty ratkaisee perustuu David Cookin romaaniin Missing Persons (1986), jonka pohjalta kirjailija työsti käsikirjoitukset yhdessä John Griffith Bowenin kanssa. Cook on sanonut kirjan pohjautuvan paljolti hänen omaan äitiinsä ja tämän kokemiin tapahtumiin.

Sarjan tapahtumat on sijoitettu Lancashiren Darweniin, joka oli myös yksi sarjan kuvauspaikoista. Kuvauksia tehtiin myös Burnleyssä, Blackburnissä, Rossendalen laaksossa ja Boltonissa.

Sarjaa ensiesitettiin Suomessa Yle TV1 -kanavan päiväohjelmistossa 2010-luvun taitteessa.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hetty ratkaisee Marplen hengessä Keskisuomalainen. 25.11.2009. Viitattu 2.2.2019.
  2. Hetty ratkaisee Radio- ja tv-tietokanta Ritva. Kavi. Viitattu 2.2.2019.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hetty Wainthropp Investigates