Helsinki Pipes and Drums

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsinki Pipes and Drums on suomalainen vuonna 1991 perustettu säkkipilliorkesteri. Sen perusti John Hardie klaanista Mackintosh, ja sitä kehitti hänen poikansa Gavin Hardie vuodesta 2010 eteenpäin. Se on ensimmäinen Skotlannin Ylämaiden säkkipilleistä koostuva orkesteri Suomessa. Orkesterin kotipaikka on Helsinki.

Aatos Erkko tuki orkesteria sen alkuaikoina kustantaen sille muun muassa esiintymisasut. Orkesteri on esiintynyt myös laulajien sekä akustisten ja sähköisten instrumenttien kera ja orkesteri yhdessä sekä sen jäsenet erikseen ovat kilpailleet soittokilpailuissa Euroopassa useampaan kertaan. Orkesteri on vieraillut esiintymässä myös Yhdysvalloissa kahdesti, muun muassa New Yorkin St. Patrick’s Day -paraatissa. Orkesteri käyttää Mackintoshin klaanin skottiruutukuviota perustajansa mukaan.[1]

Orkesteri vietti 25-vuotisjuhliaan vuonna 2016. Säkkipilliorkesterin johtajana toimii Annukka Matilainen Gavin Hardien, John Hardien pojan opiskellessa säkkipillimusiikkia Skotlannissa. Orkesterin rumpusektion johtajana on toiminut koko orkesterin olemassaolon ajan Manne Laukkanen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Helsinki Pipes and Drums -kotisivu". Noudettu 16. huhtikuuta 2017.