Helsingin seudun kesäyliopisto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin seudun kesäyliopisto
Helsingin seudun kesäyliopiston liikemerkki
Perustettu 1966
Sivusto www.kesayliopistohki.fi

Helsingin seudun kesäyliopisto (ruots. Helsingforsnejdens sommaruniversitet, engl. Helsinki Summer University) on korkea-asteinen vapaan sivistystyön oppilaitos.

Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 7 000 henkilöä ja kursseja järjestetään vuosittain noin 600. Kurssiosallistumisia on vuosittain noin 13 000. Osallistujia kesäyliopiston kursseille on kaikista ikäryhmistä ja ympäri Suomea, ulkomaalaisia opiskelijoista on noin 10 prosenttia.

Helsingin seudun kesäyliopisto on perustettu vuonna 1966. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kunnat (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto.

Kesäyliopiston opetus on kaikille kiinnostuneille avointa iästä, pohjakoulutuksesta tai oppilaitosten opinto-oikeuksista riippumatta. Helsingin seudun kesäyliopiston tarkoituksena on edistää koulutuksellista tasa-arvoa, elinikäistä oppimista ja henkistä kasvua.

Helsingin seudun kesäyliopiston ohjelmassa on avointa yliopistollista opetusta, avointa ammattikorkeakouluopetusta, kielikursseja, tietotekniikkaa, taidekursseja, suomea ulkomaalaisille, abiturienttikursseja, täydennyskoulutusta sekä avoimia, maksuttomia yleisöluentoja ajankohtaisista aiheista. Pääosa Helsingin seudun kesäyliopiston opetuksesta on kesällä, mutta talvikaudella on mm. avointa yliopistollista opetusta, kielten opestusta, abiturienttikursseja sekä suomea ulkomaalaisille -kursseja.

Helsingin seudun kesäyliopiston hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin seudun kesäyliopistoa ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö, jonka ovat perustaneet pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki, Espoo ja Vantaa. Nämä kaupungit ja Helsingin yliopisto sekä Kauniaisten kaupunki ovat valinneet edustajansa säätiön hallintoon.

Hallituksen jäsenet 2013 - 2017 (suluissa henkilökohtainen varajäsen)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kaupungin edustajina:
puheenjohtajana Mari Holopainen (Petri Parrukoski)
ja muina jäseninä
Elisa Selinummi (Päiviö Puhakainen)
Tuomas Auvinen (Janika Cacho)
Helena Tuominen-Aliferenko (Kalle Hernberg)

Espoon kaupungin edustajina:
Jouni Meriluoto (Sari Yli-Koivisto)
Raija Meriläinen (Juhana Tikkanen, Kauniaisten edustajana)

Vantaan kaupungin edustajina:
Jukka Mölsä (Tommi Matinlassi)

Helsingin yliopiston edustajina:
Leena Krokfors (Liisa Laakso)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]