KY – Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat
Perustettu 12. kesäkuuta 2008
Toimiala Opiskelijapalvelut
Kotipaikka Helsinki[1]
Puheenjohtaja Kari Karttunen[2]
Jäsenmäärä 3 400
Sivusto http://kyweb.fi
Jäsenlehti Kylteri

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (ruots. Aalto-universitetets ekonomistuderande rf., engl. Aalto University Business Students) on rekisteröity yhdistys, johon voivat liittyä kaikki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskelevat. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, ammatillisia, taloudellisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opintoihin liittyviä pyrkimyksiään.

Yhdistys jatkaa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa ja perinteitä. Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta (KY) oli vuonna 1911 perustettu, ylioppilaskunta-asetuksella määrätty julkisyhteisö. Ylioppilaskunta lakkautettiin 1.1.2010 sen yhdistyessä osaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaa. Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa jatkaa vuonna 2010 perustettu Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry, jonka nimi sittemmin keväällä 2016 muutettiin Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:ksi toiminnan muutettua Otaniemeen.

Yhdistyksen lisäksi toiminnan tukena on Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö (KY-säätiö), joka tukee taloudellisesti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden opintojen edellytyksiä, kansainvälistymistä ja yhdistystoimintaa, sekä tarjoaa tiloja opiskelijoiden ja toimijaryhmien käyttöön. Yhdistys ja säätiö yhdessä tunnetaan lyhenteellä KY.

Aalto-yliopisto on aiemmin innovaatioyliopisto-nimellä tunnettu hanke, jonka myötä Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät 1.1.2010.

Yhdistys on Suomen Ekonomit ry:n yhteisöjäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat Yhdistysnetti. Viitattu 24.2.2016.
  2. Contact us KY. Viitattu 7.3.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]