Helmut Rellergerd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helmut Rellergerd

Helmut Rellergerd (s. 25. tammikuuta 1945 Dahle)[1] on saksalainen kirjailija, joka on tullut tunnetuksi kirjailijanimellä Jason Dark. Tätä pseudonyymiä ovat tosin käyttäneet muutkin kirjailijat. Kirjailijan tuotantoon kuuluu mm. Jerry Cotton ja Yöjuttu -sarjat.

Rellergerd muutti syntymäkaupungistaan Dortmundiin, missä hän vietti poikavuotensa ja kävi koulunsa. Hän kokeili lehtimiehen uraa, mutta päätyi lopulta vanhempiensa toiveitten mukaisesti laborantiksi. Työnsä ohella hän kuitenkin kirjoitti. Vuonna 1973 hän jätti lopullisesti laboratoriotyönsä ja antautui kirjailijanuralle.

1973 hän kirjoitti kustantaja Bastei-Verlagin kauhusarjaan Gespenster-Krimi aave-etsivä -tarinan Die Nacht des Hexers (suom. Noidan yö, Yöjuttu 7/1985), joka oli ensimmäinen John Sinclair -kertomus. 50. tarinan jälkeen John Sinclair sai oman nimikkolehtensä Geisterjäger John Sinclair vuonna 1978. Sarjan 1616. numero ilmestyi 30.06.2009. Rellergerd on kirjoittanut sarjan kaikki osat muutamaa alkuaikojen poikkeusta lukuun ottamatta. John Sinclair -sarjaa on julkaistu Suomessa nimellä Yöjuttu.

Rellergerd on kertonut pitävänsä Dan Brownin romaaneista ja John Carpenterin elokuvista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jason Dark Bastei Lübbe. Viitattu 20.2.2016. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.