Heinrich Borgmann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heinrich Borgmann (12. elokuuta 19126. huhtikuuta 1945) oli saksalainen eversti toisessa maailmansodassa. Borgmann haavoittui pahoin Adolf Hitleriä vastaan tehdyssä salamurhayrityksessä heinäkuussa 1944. Tapahtumaan kutsutaan nimellä heinäkuun 20. päivän salaliitto.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinrich Borgmann liittyi armeijaan vuonna 1932. Toisen maailmansodan alkaessa hän oli sotilasarvoltaan kapteeni. Hän palveli sodan alussa itä-rintamalla ja sai ylennyksen majuriksi 11. helmikuuta 1942. Hän siirtyi myöhemmin Adolf Hitlerin päämajaan muihin tehtäviin ja hänestä tuli everstiluutnantti lokakuussa 1943.

Operaatio Valkyrie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Borgamann haavoitui pahasti Hitlerin salamurhayrityksessä heinäkuussa 1944. Hänen vierellään vasemmalla puolella ollut Heinz Brandt kuoli räjähdyksessä saamiinsa vammoihin, mutta Borgmann selvisi täpärästi. Myös Borgmannin oikealla puolella ollut pikakirjoittaja Heinrich Berger kuoli räjähdyksessä.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinrich Borgmann kuoli toisen maailmansodan lopussa vain muutamia viikkoja ennen sodan päättymistä 6. huhtikuuta 1945. Borgmann ylennettiin kuolemansa jälkeen everstiksi.