Woo Hee-young

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Hee Young Woo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mr Woo
Henkilötiedot
Koko nimi Hee Young Woo
Syntymäaika 13. marraskuuta 1963 (ikä 54)
Syntymäpaikka Soul, Etelä-Korea
Pelipaikka hyökkäävä keskikenttäpelaaja
Pituus 173 senttimetriä
Seurat
Vuodet Seura O (M)
1986–1991 Stuttgarter Kickers {{{ottelut(maalit)}}}

Hee Young Woo (Mr Woo) (s. 13. marraskuuta 1963 Soulissa) on entinen eteläkorealainen jalkapalloilija.

Woo huomasi nuorena poikkeuksellisen lahjakkuutensa jalkapallossa. Woo harjoitteli paljon ja vielä hieman sen lisäksi, hän otti mallia muun muassa Diego Maradonasta. Ahkeran harjoittelun tuloksena hän voitti kansainvälisen taitokilpailun Koreassa ja päätti haluavansa ammattilaisjalkapalloilijaksi. Muutaman harjoitteluvuosien jälkeen Woo oli valmis näyttämään taitonsa koko maailmalle. Ammattilaisuransa Woo pelasi Saksan Bundesliigassa Stuttgart Kickersissä. Pallonkäsittelytaitojaan hioessa Woon tavoitteena oli tulla Maailman parhaaksi jalkapalloviihdyttäjäksi

Hee Young Woo rikkoi Guinnessin päälläpomputtelu ennätyksen 1989 pomputtelemalla palloa viiden tunnin, kuuden minuutin ja kolmenkymmenen sekunnin ajan (5h 6min 30 sek)

Saksassa ollessaan Woo pääsi Saksan liigan finaaliin ja sen jälkeen palasi Koreaan. Woo lämmitteli yleisöä Soulin kesäolympialaisissa vuonna 1988. 1990 maailmanmestaruuskisojen aikana Woo esiintyi Pelén 50-vuotis syntymäpäiväjuhlissa. Hieman myöhemmin Woo muutti Havaijille ja aloitti valmentamaan samalla esiintymällä lukuisissa näytöksissä Las Vegasissa. Jälleen vuonna 1994 hän esiintyi yleisölle jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa ja Havaijilla lukemattomissa Outrigger-hotelliyhtymän näytöksissä suurille yleisömassoille.

Jälleen vuonna 2002 Woo esiintyi jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa Etelä-Koreassa. 2002 vuoden maailmanmestaruuskilpailuiden lähettiläänä Woo mainosti kilpailuja esityksissään.

Woo päätti esitellä taitojaan myös Britteinsaarilla, Niken televisiomainoksissa, erillisissä tilaisuuksissa ympäri brittejä sekä jalkapallo-otteluissa. Niken 'Stickman' mainoksen ilmestyessä Brasilialainen jalkapallotähti Ronaldinho oli niin vakuuttunut Woon taidoista, että hän jopa pyysi Woota signeeraamaan jalkapallonsa. Tämä on brassitähden mukaan ainoa kerta kun hän on ikinä pyytänyt nimikirjoitusta. Woo sai runsain määrin mahtavaa palautetta ihailijoiltaan Englannissa ja on vihdoin ympäri maailmaa tunnettu Maailman parhaana jalkapalloviihdyttäjänä.[1]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hee Young Woo