Headset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Headset.
Peliheadsettejä rivissä.

Headset (kuulokemikrofoni) on päässä pidettävä laite, jossa on yhdistetty kuulokkeet ja mikrofoni. Headsettejä käyttivät ensimmäisinä lentäjät ja lennonjohtajat radiokommunikaatioissaan, puhelinpalvelutyössä toimivat toimistotyöntekijät sekä simultaanitulkit. Nykyisin headset on käytössä myös erilaisissa tietokoneella internetin välityksellä pelattavissa verkkopeleissä, joissa käyttäjät kommunikoivat toisilleen sekä pikaviestimissä ja VoIP puhelimissa. Erityisen kätevä headset on Internetin välityksellä käytävissä puhelin- tai multimediapalavereissa. lähde?

Headsetin johdossa tai rungossa voi olla äänenvoimakkuuden säädin ja mikrofonin mykistyskytkin. Headset kytketään tietokoneeseen, tablettiin tai puhelimeen joko langallisesti tai langattomasti.

Mobiililaitteiden headseteissä korvanapit ja mikrofoni ovat usein kiinni toisissaan vain johtojen välityksellä, ilman sankaa. Joissain kuulokemikrofoneissa on audioliittimien sijaan USB-liitin, jolloin luuri yhdistetään tietokoneeseen sen kautta.

Suosittuja pelaamsieen tarkoitettujen headsettien valmistajia ovat muun muuassa Logitech, Razer, Corsair ja SteelSeries.[1][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Dave James last updated: Best gaming headsets in 2023 PC Gamer. 4.5.2023. Viitattu 12.8.2023. (englanniksi)
  2. The 7 Best Gaming Headsets - Summer 2023: Reviews RTINGS.com. Viitattu 12.8.2023. (englanniksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.