Haudasta kohtuun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haudasta kohtuun
Counter-Clock World
Visszafelé világ.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Philip K. Dick
Kieli englanti
Genre tieteisromaani
Kustantaja Berkley Books
Julkaistu 1967
Ulkoasu nidottu
Suomennos
Suomentaja J. Pekka Mäkelä
Kustantaja Like
Julkaistu 1997
Sivumäärä 197
ISBN 951-578-458-1
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Haudasta kohtuun (engl. Counter-clock world 1967) on Philip K. Dickin vuonna 1967 tieteisromaani.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja sijoittuu tulevaisuuteen, jossa aika on kääntynyt ympäri, vanhukset "vanhasyntyneet" nousevat kuolleista ja nuortuvat takaisin kohtuun. Lisäksi myös arkipäivän toimet muuttuvat, esimerkiksi parta liimataan aamulla kasvoihin, joista se myöhemmin vetäytyy takaisin ihoon. Kirja alkaa huhuista, joiden mukaan suuri uskonnollinen johtaha Thomas Peak on nousemassa haudasta. Kyseinen "vanhastisyntyminen" herättää kiinnostusta monilla eri tahoilla ja moni haluaisi hänen mieluummin pysyvän kuolleena, koska Peakin paluu voisi johtaa sisällissotaan, sillä hänen mukanaan nousisi myös paljon kiistanalaisia historiallisia tapahtumia.

Sebastian Hermes on "vanhasyntynyt" kymmenen vuotta sitten ja johtaa Hermeksen astiaa, pientä kalifornialaista vitaariota vaimonsa Lotan kanssa. Vitaarioiden tehtävänä on kaivaa vanhasyntyneet ylös ja auttaa heitä sopeutumaan yhteiskuntaan. Hermeksen astia on pitkään ollut taloudellisissa vaikeuksissa mutta asia muuttuu, kun Peak halutaan kaivaa ylös.

Peak kaivetaankin ylös ja keskeiseksi tapahtumapaikaksi muodostuu Kansan ajankohtaiskirjasto, jonka arkistoissa on tietoa Peakistä ja Hermesin astiasta. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Philip K.Dick: Haudasta kohtuun. (Counter-Clock World, 1967.) Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Like, 1997. ISBN 951-578-458-1.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.