Happy New Year

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Happy New Year”
ABBA
Singlen ”Happy New Year” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Super Trouper
 B-puoli ”Andante, Andante”
 Julkaistu 1980
 Formaatti 7” vinyyli
 Tekijä(t) Benny Andersson, Björn Ulvaeus
 Tuottaja(t) Andersson, Ulvaeus
 Kesto 04.23
 Levy-yhtiö Epic
Muut kannet
ABBA - Felicidad.jpg Argentiinan painos
ABBA:n muut singlet
Super Trouper
1980
”Happy New Year”
1980
Lay All Your Love on Me
1981

Happy New Year on ruotsalaisen popyhtye ABBA:n kappale, joka ilmestyi yhtyeen vuoden 1980 albumilla Super Trouper. Albumi äänitettiin Tukholmassa Polar Musicin studioilla ja se oli brittilistan ykkösenä ja Suomessakin kakkosena.

Kappaleesta on muodostunut uudenvuoden klassikkokappale, ja se soi aina myös YLE Radio Suomen ohjelmistossa uudenvuodenyönä.

Kappaleen tekijät ovat ABBA:n Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ja sen albumiversion kesto on 4:23. Lauluesityksestä vastaavat lähinnä ABBA:n naispuoliset jäsenet Agnetha Fältskog ja taustalla Anni-Frid Lyngstad. Muita instrumentteja soittavat Ola Brunkert (rummut), Rutger Gunnarsson (basso), Janne Schaffer (kitarat), Björn Ulvaeus (akustiset kitarat) ja Benny Andersson (kosketinsoittimet ja syntetisaattorit).

Kappaleesta on myös tehty video, jossa ABBA on kokoontunut laulamaan Benny Anderssonin soittaman pianon ympärille.

Kappaleen sanoituksessa pariskunta on uudenvuoden juhlinnan jälkitunnelmissa, kun samppanja on nautittu ja ilotulitus on päättynyt. Kertoja-minä on pariskunnan toinen jäsen ja hänen mukaansa pari tuntee olonsa eksyksissä olevaksi ja alakuloiseksi: Juhlat ovat päättyneet ja aamu näyttää harmaalta, niin erilaiselta kuin eilinen. Ja nyt olisi aika toivottaa hyvää uutta vuotta. Kertoja toivoo, että meillä kaikilla on aina silloin tällöin visio maailmasta, jossa jokainen naapuri on ystävä. Säilyttäkäämme toiveemme ja halumme yrittää eteenpäin. Ellei näin ole voisimme yhtä hyvin kuolla pois. Joskus kertoja aavistaa kuinka uljas uusi maailma saapuu ja kuinka se kukoistaa elämämme tuhkasta. Voi niin, ihminen on hupsu ja hän luulee että hän voi hyvin raahautuessaan aina vain eteenpäin savijaloin tietämättä, että hän on harhateillä. Nyt kertojasta näyttää, että unelmat joita heillä oli aikaisemmin ovat kuolleet kuin lattialla lojuvat konfetit. On vuosikymmenen loppu. Kuka voisi sanoa mistä löydämme itsemme kymmenen vuoden kuluttua, mikä meitä odottaa vuoden 1989 lopussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • ABBA CD Super Trouper (Polydor / Polar Music International A.B. 533 979-2, 1997, remasteroitu uudelleenjulkaisu)
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.