Hans Memling

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hans Memling: Madonna ja lapsi (1487)

Hans Memling (n. 143011. elokuuta 1494) oli renessanssin ajan taidemaalari. Hän syntyi Seligenstadtissa lähellä Frankfurtia, mutta loi huomattavimman uransa Bruggen kaupungissa Alankomaissa. Memlingille myönnettiin Bruggen porvarinoikeudet vuonna 1465, ja hän meni kaupungissa myös naimisiin. Memling saavutti taiteilijana menestystä, ja hän pystyi hankkimaan elinaikanaan kohtalaisen omaisuuden.

Ennen Bruggeen muuttoaan Memling ilmeisesti asui jonkin aikaa Brysselissä. Memlingin tyylissä on vaikutteita Rogier van der Weydeniltä, jonka johdolla hän mahdollisesti opiskeli Brysselissä.[1]

Memling oli aikansa muotokuvamaalauksen mestareita. Monissa hänen teoksissaan on uskonnollisia aiheita, joita hän käsittelee viileän hartaasti. Hänen erityispiirteenään on arvokkaiden koru- ja kangasmateriaalien huolellinen kuvaaminen.[1]

Kirjailija Terence Morgan on vuonna 2010 ilmestyneessä fiktiivisessä romaanissaan ”The Master of Bruges” nostanut Hans Memlingin kertomuksensa päähenkilöksi.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Salonen, Lippo & Salonen, Sirkka (suom.) & Väänänen, Juha (toim.): ”Memling, Hans”, Kuka teki mitä, Kuvitettu elämäkerrallinen hakuteos, s. 174. Alkuteos Howat, Gerald & Wallis, Frank (toim.): Who Did What? Mitchell Beazley Illustrated Biographical Dictionary. Mitchell Beazley 1985. Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1986. ISBN 951-643-251-4.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.